TRAGEDIJA

Talijanska mornarica iz mora izvukla tijela 45 migranata

Foto: Reuters/PIXSELL
migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
migranti
27.05.2016.
u 22:55
Od ponedjeljka je u moru između Libije i Italije spašeno više od 14.000 ljudi
Pogledaj originalni članak

Brod talijanske mornarice izvukao je danas 45 tijela pored napola potonulog gumenog čamca u Sredozemnom moru i spasio 135 migranata, objavila je mornarica.

To je treći dan zaredom da se u Sredozemnom moru otkrivaju mrtvi migranti, a humanitarne agencije upozoravaju da se broj ljudi koji pokušavaju prijeći Mediteran povećava s dolaskom toplijeg vremena i mirnijeg mora

Od ponedjeljka je u moru između Libije i Italije spašeno više od 14.000 ljudi, objavile su vlasti.

Po podacima UNHCR-a od 25. svibnja, u Italiju je ove godine stiglo 37.785 migranata.

>> Tisuće migranata spašeno u 23 operacije pred obalama Libije

>> U Sicilijanskom kanalu u 10 operacija spašeno 1800 migranata

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:54 27.05.2016.

ok.... kada se čamac prevrne pa ih spašavate, to razumijem... ali ne razumijem kada čamac sasvim normalno pluta bez ugroze po 'izbjeglice' kako im tepate, što vas priječi da ih zakačite i odvučete natrag u teritorijalne vode od kuda su krenuli (Libija i sl) ???

Avatar strazar
strazar
00:08 28.05.2016.

i kad ih spasite sta radite sa njima? vozite ih italiji jel.

DA
Darko22
10:31 28.05.2016.

VIŠE od 14.000 ljudi. A od kojeg rata ti crnci bježe ? Europa de facto više ni nema granica. bilo tko si može u luftić sjest i otić bilo gdje u Europu po svemu sudeći. OSIM ako su naravno bijelci...onda moraju imati dokumente.