PRELJUBNIK POBJEGAO

Talibani bičevali pa pogubili trudnu ženu zbog preljuba

Talibani bičevali pa pogubili trudnu ženu zbog preljuba
09.08.2010.
u 18:55
Udovica Bibi Sanubar bila je tri dana u zatočeništvu prije nego što su je izvukli pred seoski sud, istukli sa 200 udaraca bičem i ubili.
Pogledaj originalni članak

Talibanski pobunjenici javno su u nedjelju pogubili trudnu afganistansku udovicu zbog navodnog preljuba, priopćila je jučer policija.

Bibi Sanubar (35) bila je tri dana u zatočeništvu prije nego što je ubijena nakon javne rasprave u okrugu Qadis u ruralnoj zapadnoj provinciji Badghis. Talibani su je optužili da je imala nezakonit odnos s muškarcem zbog kojeg je ostala trudna.

– Najprije su je krvnički istukli sa 200 udaraca bičem, a potom su joj pucali u glavu – izjavio je za AFP zamjenik provincijskog šefa policije Ghulam Mohammad Sayeedi. Dodao je da je muškarac koji je bio s njom u vezi pobjegao.

Ovo je izvršenje kazne mučan podsjetnik na vladavinu talibana od 1996. do 2001. kada je kamenovan i bičevan svatko tko je imao seksualne odnose izvan braka. Očitovali su se i talibani koji tvrde da nisu učinili ništa slično nazivajući sve propagandom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr