SUĐENJE MARINI LOVRIĆ MERZEL

Svjedok: Bivša županica te je postupke vodila netransparentno

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Svjedok: Bivša županica te je postupke vodila netransparentno
25.03.2019.
u 15:52
Bivšu SDP-ovu županicu USKOK tereti za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenje javnog novca na privatne zabave
Pogledaj originalni članak

Za podjelu udjela u Cestama Sisak doznao sam iz medija. Moja se tvrtka javila na natječaj, no prijava mi je odbačena uz obrazloženje da ne ispunjava tražene uvjete. Bivša županica Marina Lovrić Merzel te je postupke netransparentno vodila, a poništila je i privatizaciju koju je proveo prijašnji župan Đuro Brodarac. Na sjednicama je znala govoriti da netko torbari i otkupljuje udjele, a kasnije sam doznao da je te udjele otkupljivala županija - kazao je Mijo Rimac, jedan od svjedoka koji je saslušan u nastavku suđenja Marini Lovrić Merzel i drugima.

Bivšu SDP-ovu županicu USKOK tereti za primanje mita i pranje novca, neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenje javnog novca na privatne zabave. Suđenje njoj i njezinim suoptuženicima zbog protoka vremena u ponedjeljak je formalno počelo ispočetka na zagrebačkom Županijskom sudu. Optužena je i da je u ljeto 2011. poduzetnika Željka Žužića uzela 100.000 eura mita kako bi mu, bez obzira na druge zainteresirane kupce, osigurala stjecanje poslovnih udjela u tvrtki Ceste Sisak, koje je prethodno Županijska skupština odlučila prodati.

Prema optužnici, uzimanje mita potom je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru upisanog na njezina nećaka Dalibora Rožankovića, koji joj je suoptuženik. Lovrić Merzel kao i ostali optuženici niječe krivnju, a Žužić je od optuženika postao svjedok nakon što je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RO
ronyday
16:40 25.03.2019.

Vodila je kriminalno, prema uhodanoj praksi komunjarkse zločinačke partije. Kukulele zlotvoru u 4 godine su zadužili zemlju za 135 milijardi i za više os 100 miljjardi opljačkali otpisom dugova svojoj mafiji, DUUDI-u , rasprodajom državne imovine, pljačkom

GR
grodar
16:15 25.03.2019.

jel ova još nije u okovima

MA
MađarskaIna
17:11 25.03.2019.

Svjedok: Bivša Župančiča prava hrvatica te je postupke vodila transparentno sukladno zavičajskoj domoljubnoj kulturi i balkanskoj naturi.