Covid-19

Švicarska ograničava ulazak iz 29 zemlja, među njima i tri zemlje Balkana

Foto: FLAVIO LO SCALZO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Švicarska ograničava ulazak iz 29 zemlja, među njima i tri zemlje Balkana
02.07.2020.
u 20:07
Popis zemalja kontinuirano će se revidirati s obzirom na razvoj situacije, dodala je švicarska vlada
Pogledaj originalni članak

Putnici u Švicarsku iz 29 zemlja će se od 6. srpnja morati registrirati vlastima i ići u samoizolaciju kako bi se spriječilo  širenje koronavirusa, objavila je vlada u četvrtak.

Na popisu zemlja su Sjedinjene Države, Švedska, Brazil i Rusija koje su ocijenjene zemljama s visokim rizikom zaraze. Popis uključuje i Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Srbiju. 

Putnici koji su u prethodnih 14 dana bili u tim zemljama moraju to odmah obznaniti švicarskim vlastima po dolasku i otići u 10-dnevnu karantenu, navela je vlada.  Popis zemalja kontinuirano će se revidirati s obzirom na razvoj situacije, dodala je švicarska vlada.

I u Švicarskoj je posljednjih dana broj oboljelih počeo ponovno rasti, ali njezine granice s Italijom, Austrijom, Njemačkom i Francuskom su otvorene. Zemlja koja je ukinula velik broj mjera ima ukupno 31.967 pozitivnih na koronavirus, a u epidemiji je umrlo 1686 ljudi.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kaban
20:22 02.07.2020.

Vidiš kako su i Švicarci pametni, puštaju Bosance kao i mi. Da se i oni po nečemu ugledaju na nas.