STATISTIKA

Švedska zabilježila rekordan broj slučajeva koronavirusa

Foto: Eklund Robert/ABACA/PIXSELL
Sweden Spared Surge Of Virus Cases - Stockholm
Foto: Eklund Robert/ABACA/PIXSELL
Sweden Spared Surge Of Virus Cases - Stockholm
Foto: Eklund Robert/ABACA/PIXSELL
Sweden Spared Surge Of Virus Cases - Stockholm
18.12.2020.
u 15:09
Stopa smrtnosti po stanovniku u Švedskoj nekoliko je puta viša u odnosu prema nordijskim susjedima, ali niža od nekoliko europskih zemalja koje su se odlučile za zatvaranje.
Pogledaj originalni članak

Švedska, koja je zbog svoje blage strategije protiv pandemije u središtu svjetske pozornosti, u petak je zabilježila rekordnih 9654 novih slučajeva koronavirusa, pokazale su statistike zdravstvene agencije.

To je porast broja u odnosu na četvrtak kada je bilo rekordnih 8881 novozaraženih. U Švedskoj je prijavljeno 100 novih smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 7993 smrtnih ishoda.

Stopa smrtnosti po stanovniku u Švedskoj nekoliko je puta viša u odnosu prema nordijskim susjedima, ali niža od nekoliko europskih zemalja koje su se odlučile za zatvaranje. Početkom tjedna povjerenstvo švedske vlade je zaključilo da je zemlja uvelike podbacila u zaštiti starije populacije u domovima za stare i nemoćne, ali i u drugim ustanovama.

Švedska je "zakazala" u svom odgovoru na pandemiju koronavirusa, izjavio je u četvrtak kralj Carl XVI Gustaf.

"Mislim da smo zakazali. Imamo veliki broj umrlih i to je strašno", rekao je kralj u dokumentarnom filmu o kraljevskoj obitelji čiji je isječak prikazan na javnoj televiziji SVT.

VIDEO: Stožer predstavio nove mjere: Zabranjuje se napuštanje mjesta boravišta i prebivališta do 8. siječnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DA
danpetko
19:05 18.12.2020.

Bjelorusija nije zabilježila ništa. Niste uspjeli smaknuti Lukašenka ni potkupiti, bando globalistička! Za Prehladu19 i zločin protiv čovječnosti ćete još odgovarati!