NALJUTIO SE

Svećenik napao Merkel: 'Ulagivala se egipatskom predsjedniku i ublažila stanje ljudskih prava'

Foto: Reuters/PIXSELL
Angela Merkel i Abdel Fattah al-Sisi
Foto: Reuters/PIXSELL
Angela Merkel i Abdel Fattah al-Sisi
Foto: Reuters/PIXSELL
Angela Merkel i Abdel Fattah al-Sisi
02.03.2017.
u 15:44
"Što kancelarka želi postići s takvim ulagivanjem", rekao je Schroedel za list Bild
Pogledaj originalni članak

Katolički svećenik kritizirao je u četvrtak njemačku kancelarku Angelu Merkel da se ulagivala egipatskom predsjedniku Abdelu Fattahu al-Sisiju i ublažila stanje ljudskih prava u Egiptu uoči posjete toj zemlji radi poticanja trgovinskih veza i investicija.

Joachim Schroedel, njemački svećenik koji je više od 20 godina službovao u Egiptu, naljutio se na kancelarkinu izjavu da su egipatski Kopti "u vrlo dobrom položaju" i da je Egipat stabilizirajući čimbenik u regiji.

Kršćanska manjina u toj zemlji na meti je islamističkih militanata, posljednji put u prosincu prošle godine kada je 28 ljudi poginulo u bombaškom napadu na koptsku katedralu u Kairu.

"Što kancelarka želi postići s takvim ulagivanjem", rekao je Schroedel za list Bild.

Kopti čine deset posto od 92 milijuna Egipćana i česta su meta na Sinaju, području u kojem traje džihadistička pobuna otkako je egipatska vojska svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Mursija 2013.

Merkel će se sastati s al-Sisijem prije puta u Tunis, u sklopu šire turneje kojoj je cilj povećati njemačke investicije u Africi, usporiti priljev migranata u Europu i ojačati obavještajnu suradnju radi borbe protiv islamističkog terorizma.

>> Merkel obećala ispuniti Trumpov zahtjev za NATO, ali ima i svoje uvjete

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
22:57 02.03.2017.

Bravo velečasni, samo treba nju napasti za kudikamo veći grijeh od ulagivanja egipatskom predsjedniku.

JO
jocorluka
17:30 02.03.2017.

Brige angelu za slobode,vazno je njoj da se trguje,a islamisti su popularni u njemackoj gdje na islam prijedje vise 150 000 nijemaca.

LI
Liberdad
17:06 02.03.2017.

Pa nije egipatski predsjednik odgovoran za islamističke napade, i sam se bori protiv islamističkog terorizma. Merkel je valjda mislila da egipatska vlada i društvo imaju pozitivan stav prema kršćanima. Komentar ovog svećenika je isto kao kad govore da je Assad kriv za zločine Isila.