DANAS U VEČERNJEM

Sve manje cijepljenje djece, stručnjaci se prepiru, a na terenu vlada kaos

naslovnica
16.05.2017.
u 00:01
Riječ je o cijepljenju protiv ospica, rubeole i mumpsa, koji sad prijete
Pogledaj originalni članak

Međunarodne konvencije i domaći propisi jamče pravo na slobodni i informirani pristanak, preporuka liječnika može se odbiti, zdravstveni radnici nisu zakonski zastupnici djece – dio je načela iz Deklaracije o važnosti poštivanja prava na slobodni i informirani pristanak koja je odgovor na Deklaraciju o važnosti cijepljenja koju su početkom travnja donijeli Hrvatska liječnička komora i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Odgovor na deklaraciju službenih zdravstvenih institucija pokrenula je Građanska inicijativa Cijepljenje – pravo izbora, koju su, među ostalima, potpisali znanstvenik Davor Pavuna, dr. Marijan Montani, dr. Dražen Gorjanski, prof.dr.sc. Slavko Kulić, dr. Đula Rušinović-Sunara i drugi.

Pandan Deklaraciji o važnosti cijepljenja novi je nastavak u višegodišnjoj polemici u Hrvatskoj oko toga treba li cijepljenje djece postati fakultativno i ovisiti o izboru roditelja.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Zvečevo: Slom pred 100. rođendan

>>Otkrivamo: Papa prije dvije godine spasio Međugorje od zabrane hodočašća

>>Čeka nas sušno i teško ljeto uz tropske noći

>>"S 4 fakulteta poslala sam 30 molbi za posao, a i dalje ne radim

naslovnica

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PA
pavel1001
22:22 15.05.2017.

"na terenu vlada kaos" hahahaha 😂😂😂

JO
JOBAH
22:36 15.05.2017.

danas svi sve uz internet znaju, više fakulteti ne trebaju jer moderni roditelji bolje znaju od struke i liječnika, a kad krene epidemija onda će malo strahovati a neki sebe kriviti sto svoje dijete nisu vakcinisali