MURSKO SREDIŠĆE

Svaki dan Središćem prođe više od 200 kamiona i 2000 automobila

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
Svaki dan Središćem prođe više od 200 kamiona i 2000 automobila
25.06.2010.
u 16:30
Središćanci "stenju" pod teškim prometom. No sigurnosna je situacija za sad dobra, kaže Miljenko Vrbanec, načelnik Policijske postaje Mursko Središće
Pogledaj originalni članak

Više od 2000 automobila i 200 kamiona na dan prolazilo je mjesec dana preko Graničnoga prijelaza Mursko Središće, doznajemo od Miljenka Vrbanca, načelnika Policijske postaje Mursko Središće. U mjesec dana granicu je tako prešlo oko 70.000 vozila i 6000 kamiona. Pridoda li se tome i promet onih koji prolaze kroz centar, a ne prelaze granicu, Središćanci doista "stenju" u smogu.

Sigurnosna je situacija za sad dobra, kaže Vrbanec, jer unatoč tolikom prometu zabilježena su tek "tri prekršaja vezana uz promet i granicu". Evidentirano je i šest kaznenih djela, od kojih je jedno napad na policajca, te je otkrivena osoba koja je uzgajala marihuanu.

Inače, policajce je "pojačalo" novo računalo. Darovala im ga je općina Podturen.

- Ovo nam je računalo jako korisno. Postavili smo ga u dežurnu prostoriju i njime se služimo cijeli dan. Hvala Podturnu – rekao je načelnik Miljenko Vrbanec.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.