zabranjeni predmeti

Suzavci, pištolji, noževi, skalpeli i manikir-setovi na vratima sudova

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Suzavci, pištolji, noževi, skalpeli i manikir-setovi na vratima sudova
30.03.2015.
u 19:00
Od tog broja treba oduzeti osobe koje na sud dolaze po službenoj dužnosti, ali to ne mijenja činjenicu da je čak 15 ljudi, koji ne pripadaju toj kategoriji, na sudove pokušalo ući s vatrenim oružjem
Pogledaj originalni članak

Da pravosudni policajci imaju pune ruke posla prilikom provjere stranaka koje ulaze na sudove, pokazuje i prošlogodišnja statistika oduzetih nedopuštenih predmeta s kojima pojedinci pokušavaju ući na sud, a među kojima je ukupno 1598 pištolja.

Od tog broja treba oduzeti osobe koje na sud dolaze po službenoj dužnosti, ali to ne mijenja činjenicu da je čak 15 ljudi, koji ne pripadaju toj kategoriji, na sudove pokušalo ući s vatrenim oružjem. Među njima se našao i pojedinac koji je na sud pokušao prokrijumčariti pištolj za koji nije imao čak ni dozvolu. Tijekom 2014. godine, pri ulasku u prostorije u kojima je smješteno pravosuđe, oduzeto je ukupno 18.513 predmeta. Čak 30 posto nedopuštenih predmeta oduzeto je na zagrebačkim sudovima.

Među 20.000 ljudi, koliko ih u prosjeku dnevno prođe hrvatskim sudovima, našlo se i onih koji su sa sobom ponijeli različita eksplozivna sredstva, elektrošokere ili pak drogu. Najbrojniji su oduzeti fotoaparati, bilo ih je čak 5584, zatim 5085 noževa i 1241 komad različitih alata. Nadalje, 977 osoba u torbicu je nehajno ubacilo i set za manikiranje. Ipak, manikir-setovi na izlasku iz suda su im vraćeni, baš kao i škare (1067 komada) i skalpeli (657 komada). U principu, strankama se vraćaju svi predmeti osim onih čijim posjedovanjem krše zakon. Na top-ljestvici je i 619 komada oduzetih suzavaca.

>>Lopov ukrao nakit vrijedan 250.000 kuna

>>Nakon svađe dvojac nožem izbo mladića (22)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.