Suu Kyi odbijena žalba na produljenje pritvora

Foto: AFP
Suu Kyi odbijena žalba na produljenje pritvora
02.10.2009.
u 07:53
Mijanmarski sud odlučio je da Suu Kyi ipak neće moći na slobodu prije izbora iduće godine, što je i cilj tamošnje vojne vlasti.
Pogledaj originalni članak

Mijanmarski sud odbio je žalbu Sung Suu Kyi na produljenje pritvora, javljaju agencije. Oporbena liderica i nobelovka proglašena je krivom jer je prekršila uvjete pritvora kad ju je posjetio nepozvan muškarac.

Suu Kyi je tada osuđena na produženje pritvora u trajanju od 18 mjeseci, što bi podrazumijevalo da neće moći sudjelovati na izborima zakazanim za iduću godinu. Upravo to je i cilj vojne vlasti u Mijanmaru.

Inače, Suu Kyi je u pritvoru provela 14 godina u posljednjih 20 godina. Ona je pobijedila na državnim izborima 1990. godine, ali joj nikad nisu dozvolili da dođe na vlast.

- Žalba je odbijena, ali žalit ćemo se i visokom sudu - rekao je Nyan Win, odvjetnik Suu Kyi nakon saslušanja.
Sud je donio ovakvu presudu usprkos tome što je SAD prije nekoliko dana objavio da će se više angažirati kako bi ubrzali demokratsku reformu u Mijanmaru.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
Maslova
09:55 02.10.2009.

Mijanmar je novi naziv za Burmu, naziv koji predstavlja vojnu huntu koja je nasilno došla na vlast i zatvorila ovu hrabru političarku koja je demokratski izabrana, pa zatvorena u kućni pritvor i tako onemogućena voditi burmanski narod u bolje sutra....Stoga svatko tko podržava Aung San Suu Kyi ni u ludilu ne koristi naziv Mijanmar...predlažem Večernjem da učini isto...