Suradnja

Susret Karamarka s Dačićem, Šimonović potpisuje sporazum

Foto: Davor Puklavec/24sata
Susret Karamarka s Dačićem, Šimonović potpisuje sporazum
25.06.2010.
u 18:10
Ministar policije kaže da će Hrvatska ipak imati na umu to da je Kalinić u Srbiji osuđen za ubojstvo premijera Zorana Đinđića
Pogledaj originalni članak

Idući tjedan prvo će se u ponedjeljak u Somboru sastati Ivica Dačić, srbijanski ministar policije, i njegov hrvatski kolega Tomislav Karamarko, a samo dan poslije ministri pravosuđa dviju zemalja  trebali bi potpisati sporazum o izručenju svojih državljana.

Taj sporazum na snagu stupa odmah, nije potrebna ratifikacija, a prema riječima Ivana Šimonovića, prva je osoba koja bi mogla biti izručena Sretko Kalinić, pripadnik zemunskoga klana, u odsutnosti osuđen u Srbiji na 40 i 35 godina zatvora. Ipak, Kalinić bi u Hrvatskoj mogao ostati još četiri mjeseca jer kako je kazao Šimonović, postupak izručenja traje od jednog mjeseca, ako je sve u redu, do četiri mjeseca ako se osoba koja se izručuje žali na postupak.

Protiv Kalinića se i u Hrvatskoj vodi postupak, a to prema Šimonovićevu mišljenju nije prepreka za izručenje već je riječ o dogovoru između dviju država. Ministar Karamarko pak kaže da će u tom slučaju Hrvatska ipak imati na umu to da je Kalinić u Srbiji optužen zbog ubojstva premijera.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
22:27 25.06.2010.

treba već misliti i na bračni krevet. gay je ok. ;-)

OB
-obrisani-
22:28 25.06.2010.

ma, ima hrvatska rupa koliko voliš.

OB
-obrisani-
01:01 26.06.2010.

Špijunčina i Miloševićev naslednik sastaju se da bi potpisali sporazum o međusobnom izručivanju državljana. Vidi li itko išta problematično u tome i jesam li ja jedini kojemu se ovo čini apsurdnim?