Vođa u bolnici

Supruga: Mandeli blijedi sjaj u očima, teško je to gledati

Foto: Press Association/PIXSELL
Supruga: Mandeli blijedi sjaj u očima, teško je to gledati
11.12.2012.
u 19:39
Bivši predsjednik Južnoafričke republike Nelson Mandela boluje od plućne infekcije, ali dobro reagira na liječenje
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Južnoafričke republike Nelson Mandela boluje od plućne infekcije, ali dobro reagira na liječenje, piše NY Daily News.

Mandela (94) je od subote smješten u bolnici u blizini glavnog grada Južnoafričke republike Pretorije. Njegova supruga rekla je da je teško gledati kako ikona borbe protiv Apartheida stari.

"Njegov duh i iskra u očima blijede"

– Možete jasno vidjeti da njegov duh i iskra u očima blijede. Vidjeti ga kako stari također je veoma bolno, ali shvaćate da se to mora dogoditi – kazala je Graca Machel za eNews Channel Africa.

Njegova unuka kazala je da se Mandela dobro nosi sa svojim problemima. – Mislim da to prihvaća kao dio starenja – kazala je Ndileka Mandela za Telegraph te dodala da se u nekom trenutku čovjek mora osloniti na nekoga drugoga i da se on na to priprema.

Medicinski testovi pokazali su da Mandela boluje od plućne infekcije, u priopćenju je objavio predsjednički glasnogovornik Mac Maharaj. U siječnju 2011. godine Mandela je primljen u bolnicu. Tada su dužnosnici tvrdili da treba samo proći pretrage, no ispalo je da boluje od akutne respiratorne infekcije.

>>Južnoafrička Republika: Nelson Mandela završio u bolnici

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
anabanana
10:29 12.12.2012.

Velikome čovjeku želim brzo ozdravljenje, svijet je s njime ljepše mjesto. Večernji, Južnoafrička Republika je država pa se oba dijela njezina naziva pišu velikim početnim slovom.