rekordni razvod

Supruga financijskog magnata dobila 450 milijuna eura u brakorazvodnoj parnici!

Foto: Retuers
Supruga financijskog magnata dobila 450 milijuna eura u brakorazvodnoj parnici!
28.11.2014.
u 09:03
Par se razdvojio nakon 17 godina braka. Detalji su ubrzo izašli u javnost nakon što su se odvjetnici sastali u četvrtak kako bi dogovorili više pravnih tema, uključujući i onu hoće li presuda biti javno objavljena unatoč činjenice da je sama parnica bila privatna i zatvorena za javnost
Pogledaj originalni članak

U najskupljoj brakorazvodnoj parnici u povijesti Velike Britaniji, Jamie Cooper-Hohn (49) dobila je 337 milijuna funti (425 milijuna eura), nakon što je završio brak s londonskim financijskim magnatom Chrisom Hohnom.

Zajedno su osnovali Investicijski fond za djecu CIFF, koji brine za siromašnu i napuštenu djecu u državama u razvoju, za čija su se prava i borili na sudu, a čija je vrijednost procijenjena na više od 700 milijuna funti, piše BBC

Par se razdvojio nakon 17 godina braka. Detalji su ubrzo izašli u javnost nakon što su se odvjetnici sastali u četvrtak kako bi dogovorili više pravnih tema, uključujući i onu hoće li presuda biti javno objavljena unatoč činjenici da je sama parnica bila privatna i zatvorena za javnost.

Chris i Jamie Cooper-Hohn prisustvovali su suđenju i davali su izjave u sudnici, ali bez komentara napustili su sud.

Jamie Cooper-Hohn, rođena Amerikanka, tražila je polovicu zajedničke imovine, no njezin bivši suprug, Chris (48) ponudio je četvrtinu, tvrdeći da je on više pridonio njihovu bogatstvu tijekom trajanja bračne zajednice.

Chris je sin automehaničara i tajnice, diplomirao je na Sveučilištu Southampton prije nego što je stekao bogatstvo kao hedge fund menadžer.

Par koji ima četvero djece, uključujući i trojke, prema dostupnim podacima donirao je oko milijardu funti u sklopu svoje fondacije. 

>> Berlusconi mora plaćati 3 mil. € mjesečne alimentacije bivšoj ženi

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
09:21 28.11.2014.

Iako koji će ti vrag toliko para, pa da imaš 10 milijuna eura živjela bi kao kraljica, a ovih 425 milijuna je perverzija.

CR
crnaguja1950
09:36 28.11.2014.

ovakvom krampu dat tolke pare??pa di su mu oči bile??

DU
Deleted user
09:18 28.11.2014.

Baš mi je drago da mu je žena otela tolike pare ionako ih nije taj magnat pošteno zaradio.