još nema traga majci i sinčiću (6)

Suprug nestale Ivane Fogadić: 'Tu večer tražila je gdje ćemo na more'

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
potraga Međimurje
Foto: Pixsell
kolaž majka sin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Valentin Fogadić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
potraga Međimurje
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
potraga Međimurje
07.07.2015.
u 19:45
Međimurje na nogama - 
helikopterima pretražuju rijeke, jezera, šume
Pogledaj originalni članak

- Trebali smo ići krajem mjeseca na more, u Zadar. Ivani je istekao ugovor sa školom u kojoj je radila kao asistentica u nastavi, a ja tada imam godišnji. Tražila je u nedjelju navečer preko interneta apartmane i hotele u koje bismo mogli ići. Sve je bilo normalno, nismo se svađali i ne znam zašto je te noći otišla s malim - kaže kroza suze Valentin Fogadić, koji s policijom, vatrogascima, članovima HGSS-a, lovcima i ribolovcima pretražuje dio Međimurske i Varaždinske županije, ne bi li ušli u trag nestaloj supruzi Ivani (29) i šestogodišnjem sinu Patriku.

Njih dvoje nestali su iznenada u noći s nedjelje na ponedjeljak, između 1 i 2 sata, a oko 1 sat Ivana je na Facebook profili napisala oproštajnu poruku iz koje se moglo naslutiti ono najgore - da će se sebi i sinu oduzeti život. Danas je ujutro počeo drugi dan opsežne potrage u koju su se uključili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe koji sonarima pretražuju jezero HE Čakovec između Orehovice i Varaždina.

Uzela više od 1000 kuna

Suprug Valentin ne želi komentirati nagađanja o obiteljskom nasilju i bračnim prevarama koje Ivana spominje u poruci objavljenoj na FB-u. Ivana nikada obiteljsko nasilje nije prijavila policiji. - To ćemo mi riješiti među sobom, sad je najvažnije da ih pronađemo. Surađujem s policijom, pokazao sam im i svoj mobitel, ali nisu pronašli ništa što bi moglo pomoći da se otkrije zašto je otišla - kaže za Večernji list suprug Valentin, koji radi kao pirotehničar.

Nadu budi to što je Ivana ponijela određeni iznos novca u gotovini. Valentin ne želi reći koliko, no više od tisuću kuna. Jedna od pretpostavki je da je u plavosivoj Opel Astri otputovala prema rodnoj Slavoniji, a u prilog tome govori i podatak da je posljednji signal s njezina mobitela uhvaćen u Orehovici, preko koje vodi cesta do magistrale prema istočnoj Hrvatskoj.

Kamere ih nisu snimile

Nadzorne kamere na naplatnim kućicama autoceste nisu snimile njezin automobil, a nisu ni prošli granicu. Jedina mogućnost je da su krenuli lokalnom cestom i dalje magistralom.

Ivanina rodbina u Otoku kod Vinkovaca, odakle je rodom, kaže da im se nije javila. - Ne ide mi u glavu da bi mogla nešto takvo učiniti - kaže Ivanina strina. Ivanina je majka zbog šoka završila na infuziji. Brat Igor Lojna danas nam je oko 14 sati rekao da mu se sestra nije javljala i vjeruje da se "samo sklonila". Sestra Ingrid dodala je da Ivanu traže na sve moguće načine, no zasad bez uspjeha.

- Mobitel joj je i dalje isključen - kazala nam je. I dok u Slavoniji, odakle je, ali iz Požege, rodom i Valentin, čekaju vijesti iz Međimurja, na sjeverozapadu policija, HGSS, vatrogasci i deseci članova udruga na vodi, zemlji iz zraka, motornim zmajevima i helikopterom, pretražuju jezero, rijeku Dravu i kanal HE Čakovec, okolne šumarke... - Pokušavamo skupiti neke informacije i suziti područje pretrage koje je sad dosta široko. Vjerujem da će sve dobro završiti - dodaje Valentin.

>>Majka koja je pobjegla sa sinom ponijela gotovinu. Suprug: Nadamo se najboljem

>>Šokirani muž: 
Ne znam zašto je otišla od kuće, sve je do te noći bilo normalno

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar velika jabuka
velika jabuka
20:16 07.07.2015.

kakav god to brak bio, prijetnja ubojstvom djeteta je monstruozna ( ako je to pisala odbjegla, a ne netko drugi). sad je na policiji red.

Avatar Honduras
Honduras
20:08 07.07.2015.

do sada ste pisali kako je sve bilo divo i krasno u toj obitelji... a sada se odjednom pojavila inormacija o obiteljskom nasilju i bračnim prevarama koje Ivana spominje u poruci. eeee novinarstva...

Avatar burgos1948
burgos1948
00:07 08.07.2015.

Čudim se da se neki psihijatar nije javio . Jer on bi mogao iz tog pisma puno toga zaključiti . Ovako , muž ispada nakaza a ona luđakinja . A što je za djetetom ? Što ako je izgubio život ? Pomisao na to , budi u meni jednu neopisivu nelagodu. Neće to izaći na dobro , jer ona je u takvom šubu , da bi digla u zrak čitavu zemlju , da može . Zašto čovjek ne može to gledati sa strane , bez emocija , nego mora biti nesretan jer su drugi , koje uopće ne poznaje nesretni . . . ?