Gottfrid Svartholm Warg

Suosnivač Pirate Baya osuđen na tri i pol godine zatvora

Suosnivač Pirate Baya osuđen na tri i pol godine zatvora
31.10.2014.
u 21:45
Sud je u obrazloženju presude naveo da su presnimljene velike količine osjetljivih podataka te da je piratstvo bilo sustavno i intenzivno.
Pogledaj originalni članak

Suosnivaču Pirate Baya Šveđanin Gottfrid Svartholm Warg proglašen je krivim na sudu u Danskoj zbog hakiranja. Osuđen je na tri i pol godine zatvora, javlja Wired.

Tužiteljstvo je za Warga tražilo šest godina zatvora, a za drugog optuženika, 21-godišnjeg Danca, dvije godine. Drugi optuženik je na kraju dobio kaznu od šest mjeseci zatvora.

Sud je u obrazloženju presude naveo da su presnimljene velike količine osjetljivih podataka te da je piratstvo bilo sustavno i intenzivno.

Warg je krivnju odbacivao, a tvrdio je da je netko daljinski pristupio datotekama preko njegovog računala.

Šveđaninu ovo nije jedini sudski proces zbog optužbi za hakiranje. Warg je 2013. osuđen na dvije godine zatvora zbog hakiranja računala i ilegalnog prijenosa novca, a 2009. godine na jednu godinu zatvora zbog internetskog piratstva.

>> Sud u Velikoj Britaniji naredio blokiranje Pirate Baya

>> Suosnivač The Pirate Baya osuđen na dvije godine zatvora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
08:29 01.11.2014.

hvala ti Gottfride za PirateBay... cijeli svijet je uz vas

Avatar __MAX__
__MAX__
02:41 01.11.2014.

Slobodna razmjena informacija.

IR
.Iran
19:21 01.11.2014.

Sreca sto postoje mnogi nacini da se i dalje koristi i PirateBay i ostali koji nude isto.