KADROVSKA RJEŠENJA

Sunčana Glavak imenovana glasnogovornicom Vlade

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Sunčana Glavak imenovana glasnogovornicom Vlade
28.01.2016.
u 13:58
Neven Zelić imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade s istim danom
Pogledaj originalni članak

Sunčana Glavak, bivša HDZ-ova saborska zastupnica i članica stožera za odnose s javnošću HDZ-a, imenovana je glasnogovornicom Vlade na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade, s danom 1. veljače.

Neven Zelić imenovan je predstojnikom Ureda predsjednika Vlade s istim danom.

Vlada je donijela Odluku kojom se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Danom stupanja ove Odluke na snagu, prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti.

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, na osobni zahtjev radi odlaska u mirovinu razriješena je dužnosti. Također je na osobni zahtjev razriješen Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac. Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave. Isto tako, na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović.

Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović. Razriješen je i pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički je razriješen te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić. Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana. Na osobni zahtjev razriješen je i sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić te je Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

>> Vlada imenovala Crnoju u Koordinaciju za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

MA
Marko1337
14:41 28.01.2016.

Hvala bogu, konačno normalne domoljubne osobe na ključnim mjestima. No bez LUSTRACIJE nema nade, jer previše je još partijskih gamadi na položajima koji će podmetati i spriječavati bilo kave reforme. Toj gamadi nije važan spas Hrvatske već njihovi sebični interesi i strah da se razotkriju njihovi zločini i kriminal.

Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
16:28 28.01.2016.

Čestitke Sunčana nadamo se da si prava osoba za glasnogovornicu Hrvatske Vlade,želim ti puno uspjeha

MI
mirrro
16:47 28.01.2016.

jako mi je drago vidijeti gospođu Glavak na mjestu glasnogovornice vlade i jedna je od najljepši žena u hr. a nitko je ne spominje kao takvu,,molim vas lijepo oni stavljaju anticevicku i opacicku koja li samo smijurija..lp. gospodi i puno srece u radu joj želim