Summit supruga arapskih čelnika počeo u Abu Dhabiju

11.11.2008.
u 14:38
Pogledaj originalni članak

Drugi summit supruga šefova arapskih država počeo je u utorak u Abu Dhabiju.

Tri dana razgovora bit će posvećena promicanju ženskih tema na inicijativu udovice šeika Zayeda bin Sultana al-Nahyanea, prvog predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Glavna tema summita je "sigurnost žena" pa je Fatma Bent Moubarak, udovica šeika Zayeda, u uvodnom govoru naglasila da je "sigurnost žena od temeljne važnosti za slobodu, sigurnost i razvoj" cijelog društva.

Među sudionicama se nalaze jordanska kraljica Rania, supruga kralja Maroka Lella Selma, supruga egipatskog predsjednika Suzanne Moubarak, prva dama Libanona Wafa Selimane i supruga palestinskog predsjednika Amina Abbas.

Nazočne su i druga supruga sudanskog predsjednika Widad Babikr, prva dama Tunisa Leila Ben Ali, supruga sirijskog predsjednika Asma al-Assad, kao i nekoliko supruga suverena Zaljeva i brojne princeze.

Summit je organizirala Organizacija arapskih žena, nevladina organizacija koja surađuje s Arapskom ligom.

(Hina)

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr