baš poput brata

Sud BiH odlučio: Nećemo izručiti Zorana Mamića hrvatskom pravosuđu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zoran Mamić odlazi sa ročišta o Zahtjevu za izručenjem u Hrvatsku
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: Zoran Mamić u društvu odvjetnika dolazi na Sud BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: Zoran Mamić u društvu odvjetnika dolazi na Sud BiH
26.08.2022.
u 22:29
Podsjetimo, Hrvatska je izručenje Zorana Mamića zatražila po više osnova, a neki od njih su i zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri godine i osam mjeseci i brojne druge kriminalne aktivnosti koje se braći stavljaju na teret
Pogledaj originalni članak

Brat osuđenog bjegunca od hrvatskog pravosuđa i također osuđeni bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zoran Mamić neće biti izručen Republici Hrvatskoj. Sud Bosne i Hercegovine utvrdio je da nisu ispunjeni uvjeti iz Ugovora o izručenju zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za njegovo izručenje, saznaje Jutarnji.

Ministar pravde BiH u ovakvoj situaciji može samo potvrditi rješenje Suda BiH kojim se molba zamoljene države odbija, stoji u odgovoru Jutarnjeg od Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine na upit je li tamošnji ministar pravosuđa Josip Grubeša donio odluku o slučaju izručenja Zorana Mamića Hrvatskoj na zahtjev našeg Ministarstva pravosuđa i uprave.

Zakonski rok za odluku ministra Grubeše, stoji u odgovoru Ministarstva, nije utvrđen.

Jasno je da BiH neće izrućiti Mamića, no nije jasno zašto Ministarstvo pravde BiH o tome  još uvijek nije službeno izvijestilo hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i uprave.

Podsjetimo, Hrvatska je izručenje Zorana Mamića zatražila po više osnova, a neki od njih su i zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri godine i osam mjeseci, koja mu je dosuđena pravomoćnim rješenjem Vrhovnog suda, zbog istrage o podmićivanju trojice osječkih sudaca te  zbog nastavka kaznenog postupka pred Županijskim sudom u Osijeku u tzv. drugoj optužnici protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenih za nezakonito izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama, odnosno nanošenje štete klubu od 200 milijuna kuna.

 

predsjednik nije optimističan

Milanović: Sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Moramo ostati hladne i trezvene glave

"Ovo je posebno i rijetko vrijeme iz kojega moramo izvući maksimum onoga što nam se nudi. Jer sutra dolazi kriza, siguran sam sto posto. Vjerujem da u slučaju Hrvatske ne dolazi opasna, ratna, egzistencijalna kriza. Mislim da smo od toga zaštićeni i da taj film nećemo gledati. Ali ne smijemo živjeti da će ovo što se trenutno događa trajati vječno, neće. Moramo uzeti sve što nam se nudi", kazao je Milanović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:25 26.08.2022.

Sto se cudite, iz aviona se vidi da su to bili montirani procesi.

JB
JOKI_BROKI
23:09 26.08.2022.

males?siric?

JB
JOKI_BROKI
23:08 26.08.2022.

Posteno sudjenje?