Počela je 4. generacija Styria:SCOOL akademije

Styria Hrvatska daje znanje i poslovne prilike studentima 10 fakulteta

Foto: VL
Styria:SCOOL akademije
Foto: VL
Styria:SCOOL akademije
Foto: VL
Styria:SCOOL akademije
Foto: VL
Styria:SCOOL akademije
12.10.2015.
u 12:26
Pogledaj originalni članak

Započela su predavanja i radionice za polaznike ovogodišnje Styria:SCOOL akademije. 20 studenata s 10 različitih fakulteta krenulo je u stjecanje praktičnih znanja i stvaranje prilika za osvajanjem novčane stipendije ili zaposlenja u Styriji!

Cilj Styria:SCOOL akademije je studentima omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije. Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje.

Podsjetimo, po završetku prijava selekcijskim postupkom izabrano je 20 studenata koji će sljedećih 6 tjedana stjecati stručna znanja od Styrijinih stručnjaka te se natjecati za novčanu stipendiju ili priliku za rad u Styriji.

Ovogodišnji polaznici studenti su sljedećih 10 fakulteta: Filozofski fakultet Zagreb, Grafički fakultet Zagreb, Pravni fakultet Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet Zagreb, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Veleučilište VERN', Sveučilište Sjever, Fakultet političkih znanosti Zagreb, te Ekonomski fakultet u Zagrebu te Osijeku.

Glavni fokus Styria:SCOOL akademije je upoznavanje s poslovnim praksama Styrijinih odjela i budućih trendova u industriji. Praktičan uvid polaznicima osiguravaju Styrijini zaposlenici s višegodišnjim iskustvom rada unutar cijele Styria Grupe. Kroz predavanja veliki naglasak stavlja se na važnost međusobne suradnje, sagledavanje šire slike i rada u multidisciplinarnom timu za uspjeh poslovne ideje ili projekta.

Dojmovi nove generacije
Polaznici nove generacije entuzijastično su krenuli u stjecanje novih znanja, a njihove dojmove s prvih dana akademije pročitajte u nastavku:

„Prijavila sam se jer smatram da će mi akademija koristiti u poslovnom svijetu. Predavači su odlični, upoznala sam puno novih ljudi te naučila dosta toga o sebi i o drugima.“, Mia Milin, Pravni fakultet Zagreb.

„Predavanja koja smo do sad imali bila su informativna i već sad vidim da ćemo dobiti znanja iz više područja.“, Tamara Šantek, Filozofski fakultet Zagreb, Anglistika i germanistika.

„Sam koncept i organizacija akademije su odlično posloženi.“, Dean Perko, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Sociologija i povijest.

Što nakon predavanja?
Po završetku predavanja polaznici provode 2 tjedna u posjeti Styrijinim odjelima gdje iz prve ruke upoznaju Styrijino poslovanje te i na taj način steknu dodatno praktično znanje.

Završetak akademije rezerviran je za timski rad polaznika na aktualnom poslovnom projektu Styria Grupe. Na taj način studenti dobiju priliku Styrijinim stručnjacima predstaviti vlastite ideje te iskusiti praktični rad u velikoj kompaniji.

U tjednima koji dolaze izvještavat ćemo o detaljima sa Styria:SCOOL akademije i dojmovima koje su polaznika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr