Foto: Press Association/PIXSEL Studij u inozemstvu jeftin je – ako se student izbori za pravu stipendiju

Studij u inozemstvu jeftin je – ako se student izbori za pravu stipendiju

07. 09. 2017. u 13:06 0
Želiš studirati na bavarskim učilištima ili u Švicarskoj? Još dva mjeseca rok je za prijavu stipendije...

Stipendije su najbolji alat za studente kojim si mogu osigurati dodatnu edukaciju, uglavnom na inozemnim sveučilištima, a da za to ne moraju izdvojiti iznos pune školarine, a onda i dodatan iznos za smještaj i boravak u inozemstvu. I dok stipendija ima raznih, od državnih kojima si studenti mogu pokriti troškove, do onih privatnih, važno je redovito pratiti objavu natječaja. Tako je primjerice 1. prosinac rok za prijavu godišnje stipendije za poslijediplomske ili doktorske studije na bavarskim visokim učilištima.

– Moguće je i financiranje jednogodišnjega studijskog boravka u Bavarskoj kao dijela doktorskoga studija u matičnoj zemlji – stoji u natječajnoj dokumentaciji, a obrasci za prijavu, upute o potrebnim prilozima i dodatna objašnjenja nalaze se na stranici BAYHOST-a. Za one koji se žele izboriti za stipendije Švicarske Konfederacije rok je 15. studeni.

Ondje se, naime, nude stipendije za znanstveno-istraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane kandidate mlađe od 35 godina, stipendije za doktorske studije, za kandidate mlađe od 35 godina, stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate kojima u trenutku početka stipendije doktorat neće biti stariji od tri godine te stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije i istraživanja na konzervatorijima i umjetničkim školama. Natječajnu dokumentaciju kandidati trebaju zatražiti od Švicarskog veleposlanstva.

Strani jezici Uz engleski učite njemački i španjolski

Financiranje Kada će pasti kamate za kredite studentima?

Ulaganje u obrazovanje Upišite studij i naučite da linije manjeg otpora nema

Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".