Veliko srce

Studenti Akademije prodaju slike za Biljanino liječenje

Foto: Večernji list
Studenti Akademije prodaju slike za Biljanino liječenje
18.04.2011.
u 14:59
Biljani Smolčić (20) tumor na mozgu operiran je lani u studenom, sada je na kemoterapiji, a je li uništen znat će u rujnu. Ako nije, morat će na novu operaciju
Pogledaj originalni članak

Imam najbolje prijatelje na svijetu! Stoput su me rasplakali, rekla nam je u veljači Baranjka Biljana Smolčić (20), nakon što su njezini kolege na noge podigli glazbenike i održali koncert čiji su prihod donirali za njezino liječenje. Da djevojka oboljela od tumora doista ima najbolje prijatelje dokazuju i studenti Umjetničke akademije. Njih 30 prikupilo je više od 48 slika, grafika i crteža akademskih slikara, ali i studenata 4. i 5. godine Akademije, čijom će se prodajom pokušati osigurati novac za liječenje kolegice, studentice kulturologije na Filozofskom fakultetu.

 

– Sjedili smo na kavi, gledali snimke iz Japana i kako si međusobno pomažu. Sjetio sam se Biljane koja, kao i ja, živi u Čemincu, a obitelj joj je iscrpljena financijski, jer samo majka radi, te pitao: “Jel’ možemo mi pomoći njoj?”. Odmah su prihvatili i, eto, u srijedu u 19 sati otvara se humanitarna izložba “Studenti Akademije za Biljanu” – otkriva Krunoslav Rešetar.

 

Izložba će u kavani “Strossmayer” (Strossmayerova 11) biti otvorena do 2. svibnja. – Hvala im puno – kaže Biljana, kojoj je lani dijagnosticiran tumor na hipofizi od čak četiri centimetra. Tumor na mozgu operirala je 10. studenoga u Bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu. Bio je dobroćudan, ali jedan dio liječnici nisu uspjeli odstraniti pa i dalje utječe na hipofizu, koja izlučuje previše hormona. Sada je na kemoterapiji. Srećom, HZZO joj je odobrio plaćanje injekcije čija je cijena 8.000 kuna. – Sada šest mjeseci, svakog 23. u mjesecu, u osječkom KBC-u primam tu jednu injekciju, a svaki četvrtak pijem tabletu čija je cijena 1.000 kuna i za koju se isto nadam da će mi biti odobrena. U rujnu ponovo idem u Zagreb na obradu i magnentsku rezonancu, i ako se tumor nije povukao moram opet na operaciju – kaže djevojka, kojoj se može pomoći i uplatom na račun broj 2340009-3103713338 u PBZ, Beli Manastir.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.