ZAMJENA IDENTITETA

Štrbac: U Gloucesteru je uhićen krivi Mile Bosnić

Foto: vl
Štrbac: U Gloucesteru je uhićen krivi Mile Bosnić
02.04.2010.
u 08:06
Direktor Veritasa tvrdi da je uhićen Mile Bosnić (55) iz Vukovara koji je legalno hrvatskom putovnicom napustio Hrvatsku 1999. i nema veze s mogućim zločinima na području Slunja.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Srpski izbjeglica iz Hrvatske Mile Bosnić, kojega je britanska policija uhitila 25. ožujka prema međunarodnoj tjeralici koju je raspisalo hrvatsko pravosuđe zbog počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na području Slunja početkom 90-ih, odlukom britanskog suda ostat će u pritvoru do 29. travnja, javili su beogradski mediji podsjećajući na izjavu direktora Veritasa Save Štrpca kako se u ovom slučaju radi o "zamjeni identiteta" .

Štrbac tvrdi da je uhićen Mile Bosnić (55) iz Vukovara, koji je legalno hrvatskom putovnicom napustio Hrvatsku 1999. kada su hrvatske institucije ušle u Podunavlje, nema veze s mogućim zločinima na području Slunja i da Hrvatska traži njegova imenjaka i prezimenjaka istih godina, pa čak i ista očeva imena, koji je bio visoki dužnosnik tzv. Krajine 90-ih, a danas živi u Srbiji.

Glasnogovornica britanskog ministarstva unutrašnjih poslova priopćila je BBC-u da je Hrvatska zatražila Bosnićevo izručenje. Bosnić je uhićen u Gloucesteru, oko 100 kilometara istočno od Londona, u stanu u kojeme živi kao azilant sa suprugom, dvoje odrasle djece i troje unučadi. Prema hrvatskoj optužnici, Bosnić, protiv kojega se vodi kazneni postupak na Županijskim sudu u Karlovcu od 20. lipnja 2003., početkom 90-ih je na području Slunja kao visoki dužnosnik Srpske demokratske stranke i Krajine zapovijedio prema civilnom stavništvu hrvatske nacionalnosti nečovječno postupanje ubijanjem, protupravnim pritvaranjem, protjerivanjem i oduzimanjem i uništavanjem imovine, a sve u cilju stvaranja Velike Srbije.

Prema evidenciji Veritasa, Mile Bosnić je 92. Srbin koji je u inozemstvu uhićen prema tjeralicama hrvatskog pravosuđa. Od svih uhićenih 28 je izručeno Hrvatskoj, a protiv 13 je postupak obustavljen ili su oslobođeni optužbi, četvorica čekaju ponovljena suđenja, osmorica su pravomoćno osuđena, a trojica nepravomoćno.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar punkufer
punkufer
10:59 02.04.2010.

Zašto se prenose informacije koje iznosi Savo Štrbac, dokazani četnik, najveći neprijatelj Hrvatske, osoba koja je izmišljala zločine i na osnovu izmišljenih žrtava optuživala Hrvate? Zašto VL njemu i njegovoj četničkoj udruzi pridaje tolika pažnja i važnost? Ovaj uhićeni četnik je samo još jedan od Štrpčevih prijatelja i kolega koji sada pokušava jeftninim smicalicama izbjeći kaznu. Smeće četničko.

Avatar punkufer
punkufer
11:57 02.04.2010.

Re: storm - probaj gledati srbijansku tv. Pa da vidiš fantaziranja, lupetanja, laži, izmišljotina, budalaština i neobjektivnosti.

ST
storm
11:14 02.04.2010.

Sinoć je na hrt-u bila emisija o domovinskom ratu i ulozi kapetana Dragana.Mi imamo jednog Štrbca koji se bori za srpsku istinu ali bogami kod vas se svako kao Štrbac bori za hrvatsku istinu.Nije se znalo ko je pristrasniji i isključiviji.Srbi-apsolutno negativni i apsolutni agresori, Hrvati-apsolutno pozitivni i apsolutne žrtve.Nema veze sa pameću, šta radite i koliko ste nerealni i nepošteni.