Spreman čeka poplavu

Strah od apokalipse: Sav novac potrošio na izgradnju Noine arke

Foto: Saša Miljević/PIXSELL
Strah od apokalipse: Sav novac potrošio na izgradnju Noine arke
28.11.2012.
u 22:52
Kinez Lu Zhengai se toliko prestrašio najavljene "majanske apokalipse" 21. prosinca da je svu svoju ušteđevinu, od oko 160 tisuća, dolara potrošio za gradnju svoje "Noine arke".
Pogledaj originalni članak

Kinez Lu Zhengai se toliko prestrašio najavljene \"majanske apokalipse\" 21. prosinca da je svu svoju ušteđevinu, od oko 160 tisuća, dolara potrošio za gradnju svoje \"Noine arke\", piše RT.

Lu je sam izradio brod za koji tvrdi da će spasiti njegovu obitelj nakon što im poplavne vode razore kuću. Brod će po završetku biti dugačak malo manje od 20 metara.

Izgradio \"Noinu arku\" iako živi tisućama kilometara daleko od mora u autonomnoj regiji Xinjiang. - Strahujem da će poplava uništiti moju kuću kada dođe kraj svijeta 2012. godine. Zbog toga sam svu svoju ušteđevinu potrošio na izgradnju broda. Svi se u njega mogu skloniti kada dođe vrijeme - kazao je Lu.

Maje nisu predvidjele kraj svijeta za 21. prosinca

Mnogi su za 21. prosinca najavili \"apokalipsu\" zato što taj datum prema Majanskom kalendaru predstavlja kraj jedne ere. Znanstvenici već neko vrijeme pokušavaju uvjeriti \"vjernike\" da za taj datum nije predviđen kraj svijeta.

Stručnjaci za Majanski kalendar kažu da su Maje imale mnoga proročanstva o budućnosti, ali nisu predvidjeli apokalipsu za kraj ove godine.

>>U Sibiru prodaju pribor za apokalipsu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FU
FunkyFish
23:00 28.11.2012.

Zakasnio je. Smak svijeta je već bio. Naime, Maje nisu brojale prijsetupne godine. Mrtvi smo već 7 mjeseci.

DU
Deleted user
23:51 28.11.2012.

tesko da bi se on i familija stigli ukrcat i svoju barku drugi bi ga potopili u panici nije stim racuno

SO
soldier85
23:25 28.11.2012.

pravi dečko...što sve paranoje mogu napraviti................