traže i javne isprike

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži ostavku Milorada Pupovca

Foto: Branimir Bradarić
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara traži ostavku Milorada Pupovca
27.09.2016.
u 13:27
Nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika. Milorad Pupovac nakon ovoga sramotnoga čina treba odstupiti sa svih funkcija i povući se kako iz političkog tako i društvenoga i javnog života Hrvatske, rekao je Josić.
Pogledaj originalni članak

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zatražio je danas ostavke predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNSV) Milorada Pupovca i predsjednika Saveza antifašista Hrvatske.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić zahtjev Stožera rekao je na današnjoj konferenciji za novinare kako uz ostavke traže i javne isprike jer su „organizirali sramotnu proslavu ovoga ljeta u Srbu u kojoj su grubo zloupotrijebili djecu, veličali fašistički pokolj nad Hrvatima i slavili osuđeni jugokomunizam“. Podsjetili su, iako dva mjeseca poslije, i kako su i Dječja pravobraniteljica i Ministarstvo znanosti i obrazovanja najoštrije osudili SNV i Savez, a da oni i dalje šute.

-Zahtijevamo trenutno ukidanje financiranja sramotne obljetnice u Srbu. Nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika. Milorad Pupovac nakon ovoga sramotnoga čina treba odstupiti sa svih funkcija i povući se kako iz političkog tako i društvenoga i javnog života Hrvatske, rekao je Josić.

Dodao je o kako je Narodno vijeće Srba protiv Pupovca podignulo 5 kaznenih prijava zbog financijskih malverzacija te zlouporabe položaja i ovlasti kao i da su informacije o kaznenim prijevara,a dostavljene svim relevantnim institucijama i medijima. 

>>Milorad Pupovac: Ekstremna desnica ne može biti naš partner, a Plenkoviću se nemamo potrebu dodvoravati

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar juricamesko
juricamesko
14:13 27.09.2016.

ništa na taj način nećete postići bez zakona o lustraciji koji će Pupovca i slične maknuti iz javnog prostora.

CA
Catalonia
14:49 27.09.2016.

Podrška SOHV-u!!!!

DU
Deleted user
15:28 27.09.2016.

Zašto se brišu komentari a sve bez opomene????????????? Je li to neka nova cenzura??????????????