ITALIJA

Stotine tisuća prosvjednika u Italiji: Berlusconi, moraš otići!

Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
berlusconi, prosvjed (1)
05.11.2011.
u 19:03
Italija će se izvući iz krize, vratiti svoje dostojanstvo, ali Berlusconi mora podnijeti ostavku
Pogledaj originalni članak

RIM – Čelnik oporbene Demokratske stranke Pierluigi Bersani zatražio je u subotu navečer pred više stotina tisuća osoba na rimskom Trgu san Giovanni ostavku talijanskog premijera Silvija Berlusconija, ali iznio je i plan obnove.

- Italija će se izvući iz krize, vratiti svoje dostojanstvo, ali Berlusconi mora podnijeti ostavku, kazao je Bersani čije su ključne riječi bile su obnova i povjerenje, kako je i nazvan taj prosvijedni skup Demokratske stranke, bivše Komunističke partije, koja je prema sadašnjim ispitivanjima javnog mišljenja postala najjačom strankom u Italiji.  

Na rimski trg su stigle osobe iz cijele Italije sa više od 700 autobusa i 14 posebnih vlakova. Bersani je svoju stranku predstavio spremnom za preuzimanje vlasti, ali nije obećavao med i mlijeko, već veliku obnovu s velikim žrtvama, ali se na koncu vidi svijetlo, vidi se izlaz iz krize u koju je Italiju uvukla Berlusconijeva desnica. Berlusconi, koji je predmetom izrugivanja u cijelome svijetu, mora otići kuću, kazao je Bersani.

„Berlusconi u ime Boga i Italije odlazi“, naslov je u današnjem Finantial Timesu. I unutar Berlusconijeve stranke ima sve više onih koji drže kako bi veliki šef trebao odstupiti. Bersani drži kako Europska komisija i Međunarodni monetarni fond nisu uveli monitoring nad Italijom, već nad Berlusconijem koji do sada nije proveo ni jednu mjeru ekonomske štednje od onih koje je obećao da će provesti. Spremni smo dati svoj prilog u obnovi zemlje, izjavio je Bersani i predložio i strankama centra da s Demokratskom strankom stvore vladu ili do konca sadašnjeg mandata parlamenta ili poslije prijevremenih izbora. Nadu u mogući izlazak iz financijske krize uz obnovu države, dao je Bersani današnjim golemim skupom svih koji žele promjene.  

Berlusconi je večeras obznanio kako nema namjeru podnijeti ostavku. No, sljedeći tjedan će imati problema s parlamentarnom većinom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

OB
-obrisani-
19:15 05.11.2011.

da nije cionist Berlusconi bi vec odavno pao

RA
rastamanaman
19:31 05.11.2011.

@marsijanac znaš li ti što znači cionist?

OB
-obrisani-
20:19 05.11.2011.

Tko previše troši, malo radi ......... kakav je naprimjer jug Italije nije čudo što su pred kolapsom.