HSP dr. A. Starčević

Stop dolasku Stanimirovića i Pupovca u "Kolonu sjećanja"

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Stop dolasku Stanimirovića i Pupovca u "Kolonu sjećanja"
12.11.2012.
u 23:23
Svaka usporedba sa bivšim njemačkim kancelarom Willyem Brandtom koji je 1970. godine u Varšavi odajući počast žrtvama ustanka u Varšavskom getu, pao na koljena i iskreno se ispričao, ciničan je pokušaj manipuliranja javnosti.
Pogledaj originalni članak

HSP AS smatra neprimjerenim već i samu najavu dolaska u protokol obilježavanja 21. obljetnice stradanja Vukovara od strane predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića i dopredsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Njihovo sudjelovanje u protokolu, u bilo kojem obliku, ispred Opće bolnice Vukovar, mimohodu u \"Koloni sjećanja\" ili u protokolu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata na dan 18.11.2012. godine bio bi javni čin omalovažavanja žrtve svih onih koji su dali svoje živote u obrani Vukovara i stvaranju suverene i samostalne RH, stoji u priopćenju kojeg je poslao glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić.

Pravaši smatraju kako je dolazak čelnika SDSS-a politikantski,  jer se tim činom žele ponovno predstaviti kao jedina politička snaga koja ima autorska prava u zaštititi srpske manjine a samim tim i politički legitimitet predstavljanja svih Srba u Hrvatskoj. Takav pokušaj možemo nazvati \"politikom naknadne pameti\" jer je ovo njihova reakcija na sudjelovanje Veljka Džakule u proslavi Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti u Kninu ove godine.

\"HSP AS ima obvezu podsjetiti širu hrvatsku javnost kako je u vrijeme razaranja i okupacije Vukovara Vojislav Stanimirović obnašao visoke vojne i političke dužnosti. Prema svjedočenju bolničarke vukovarske bolnice, redovnice sestara Sv. Križa, sestre Ide-Ane Zdravčević, Vojislav Stanimirović osobno je nazočio odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice 1991. godine. Tada se nalazio na dužnosti \"šefa sanitetske službe i zdravstvene zaštite na području zapadnog Srema\". Sestra Ida-Ana Zdravčević i danas radi u vukovarskoj bolnici te tvrdi da je pri susretu s njom bio zbunjen pa joj je čak pružio i ruku. \"Tog 18. studenoga 1991. pao je posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru - vukovarska bolnica. Njenim padom oslobođen je i sam grad Vukovar, nekada grad ljepotan\", ovo je citat Vojislava Stanimirovića, \"Vojska Krajine\", br. 7-8, 1993., str. 43. Ovo je pisana izjava \"ministra bez lisnice u okupatorskoj vladi Republike Srpske Krajine\", okupatorskog gradonačelnika Vukovara te ravnatelja bolnice na okupiranom području \"Sveti Sava\" u Vukovaru\", istiće Ćorić i dodaje kako svaka usporedba sa bivšim njemačkim kancelarom Willyem Brandtom koji je 1970. godine u Varšavi odajući počast žrtvama ustanka u Varšavskom getu, pao na koljena i iskreno se ispričao, ciničan je pokušaj manipuliranja javnosti.

U danima sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dok sa strepnjom pratimo suđenje nevinim generalima u Haagu HSP AS diže jedno veliko STOP dolasku Vojislava Stanimirovića i Milorada Pupovca u \"Kolonu sjećanja\", zaključuju u priopćenju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

BE
berava
06:28 13.11.2012.

Stanimirovic da ima imalo obraza i karaktera ne bi ni pokusao doci taj dan u Vukovar.

BE
berava
06:32 13.11.2012.

Miske,da taj misli ozbiljno i da se stvarno pokajao pomogao bi nam da dodjemo do informacija o nasim nestalim Hrvatima iz Vukovara za koje se ni dan danas nezna gdje su zavrsili svoj zivot.Ili si mlad ili si jako naivan pa neznas sta su srbi.

M3
Miške 3
06:27 13.11.2012.

E, moji katolici? A ako se ljudi pokajaju i poklone žrtvama- ne Ruža to ne bi. Ona bi vječni rat sa njima, jer se na tome lijepo živjelo u Canadi i u RH. Uvijek stvarajte nove neprijatelje.Umjetnost življenja je , od neprijateja stvoriti prijtelja, a ne od dobroamjernog,novog neprijatelja. Pupovac mi je izrazito antipatičan i sve ono što mu je Josipović rekao, istina je. Ali na toj gesti, skidam kapu u znak poštovanja.