Kolumna

Što to na Prevlaci mora ostati skriveno od Karamarka i javnosti?

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Što to na Prevlaci mora ostati skriveno od Karamarka i javnosti?
30.09.2015.
u 17:07
Da je Ostojić naredio blokadu za Karamarka, bila bi to politizacija policije
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sigurno nema nikakve veze s time što su se policajci jučer ispriječili saborskom zastupniku Tomislavu Karamarku, znatiželjnome da vidi što se to radi na Prevlaci, trenutačno najtajnovitijem i najčuvanijem mjestu i sve do jučer slobodnom hrvatskom teritoriju. Dok se istodobno na drugom kraju Hrvatske, gdje i stranci bez isprava slobodno šeću, premijer obraćao policajcima: "Svaka vam čast, srčani ste i profesionalni".

Ostojić se sigurno nikad ne bi petljao u operativni rad policije, a da je on sam ili na inicijativu predsjednika Vlade naredio lokalnim policajcima da ograniče kretanje Prevlakom, bilo bi to opasno politiziranje i privatiziranje rada policije. Premda je HDZ dan prije najavio da Tomislav Karamarko dolazi na Prevlaku, koliko god se činilo za vladajuće politički prikladnim "minirati" taj obilazak, sigurno ni Ostojiću ni Milanoviću takvo što nije palo na pamet, već su vjerojatno lokalni policajci jučer, kakve li koincidencije, uoči Karamarkova dolaska postavili blokadu. Sigurno je u pitanju bila iznenadna sigurnosna procjena, jer bi inače šefu oporbe javili da uzaludno ne ide na tako dalek put.

No to što jučer nitko nije smio na Prevlaku nema veze s time u što se uvalio ministar Ostojić. Puka je koincidencija što se događaji logično nadovezuju pa smo sada mnogi uvjereni da je policijska blokada na jugu Hrvatske zapravo štitila Ostojića od velike blamaže, petljancije i činjenice da su mu se komentari o "stožerima za histeriju" obili o glavu. Nakon "ping-ponga" koji je odigrao s premijerom vezano uz prihvatni centar na Prevlaci, usput se u klasičnom stilu obrušivši na HDZ-ova župana zabrinutog za hrvatski turizam, sad smo svi histerično obuzeti pitanjem što se, za koga i zašto gradilo na Prevlaci, da bi naglo bilo obustavljeno nakon "histerične" akcije hadezeovaca. Je li postojao plan da nakon neuspjelog uništavanja turizma na jugu Hrvatske s bušotinama, pokušaju Dubrovnik "spasiti" s izbjeglicama?

>> Policijska blokada na Prevlaci, nisu pustili Karamarka: Pitam se što se to događa u ovoj zemlji

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
17:25 30.09.2015.

Jeftine predizborne igre SDP koji sav u panici radi cirkus. Svima je jasno da ce HDZ uvjerljivo pobijediti

TO
Toni_osk
17:26 30.09.2015.

HDZ uvjetljivo pobjeđuje, to je činjenica, nista drugovima pomoci nece da to sprječe

LA
Lana28
17:28 30.09.2015.

Hdz uvjerljivo vidi za sad...Sdp lagano gubi tlo pod nogama...