SARAJEVO

Sto mladih lidera na summitu povodom sto godina od početka Prvog svjetskog rata

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Sto mladih lidera na summitu povodom sto godina od početka Prvog svjetskog rata
14.04.2014.
u 10:18
Još se stignete prijaviti da budete jedan od 100 lidera u regiji
Pogledaj originalni članak

U tijeku su prijave za europski summit mladih lidera "100 za sljedećih 100 u Dunavskoj regiji", koje će se od 4. do 8. lipnja održati u Sarajevu povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata.

Summit će se održati u u organizaciji nevladinih organizacija Alpbach iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore uz potporu Europskog Foruma Alpbach i Danube Competence Centra. Na jednom mjestu okupit će se sto mladih lidera iz 14 zemalja Dunavske regije i zemalja Jugoistočne Europe koji će kroz niz atraktivnih događanja i inovativnih edukacija zajednički stvarati mrežu novih lidera u regiji i viziju nove Europe kroz buduću suradnju.

Summit je otvoren za mlade intelektualce iz 14 zemalja Dunavske regije i Jugoistočne Europe, doktorske studente, diplomante, aktiviste i decision-makere, poduzetnike te predstavnike civilnog društva, a troškove sudjelovanja pokrivaju organizatori. Prijava se vrši putem popunjavanja prijavnog obrasca kojeg treba poslati do 20. travnja 2014. godine na e-mail adresu sarajevo2014@alpbach.org.

>> Tko je kriv za Prvi svjetski rat?

>> Senzacionalan susret Milone von Habsburg i Gavrila M. Principa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MU
mudrilopov
20:16 16.04.2014.

Vjerojatno vjezbaju za pocetak treceg s obzirom da je stota godisnjica.

SS
sokac sa drave
15:16 15.04.2014.

Cekaj petrovicu kada za 100 godisnjicu pocetka prvog sv.rata bude srbija proglasena kriva.Djedovi mi pricali kako su kukavice srbi ostavili narod i djecu i pobjegli na Krf.Koju vi to povjest ucite da su vas njemci naprasili.Cista laz sve su bili HR.bojovnici u austro ugarskim uniformama.Koji proboj solunskog fronta? Rat je bio izgubljen na ruskom frontu i nasi su kod soluna napustili polozaje.

Avatar nikola.petrovic.927
nikola.petrovic.927
19:44 14.04.2014.

da nije bilo mlade bosne danas ne bi bilo ni neovisne krvatske