vremenska prognoza

Stižu niže temperature! Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Stižu niže temperature! Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda
20.11.2015.
u 09:15
U gorskim krajevima očekuje se i do 20 centimetara snijega, dok u nizinama neće pasti više od 10 centimetara
Pogledaj originalni članak

Još danas uživajte u sunčanom i toplom vremenu jer već sutra nas očekuje naglo pogoršanje. Kako najavljuje Državni hidrometeorološki zavod, sutra će biti pretežito oblačno s kišom uz zahladnjenje, a od sredine dana kiša će u unutrašnjosti postupno prijeći u susnježicu i snijeg.

Snijeg će najviše padati u gorskim krajevima, dok će kiša veći dio dana padati na Jadranu.

U gorskim krajevima očekuje se i do 20 centimetara snijega, dok u nizinama neće pasti više od 10 centimetara.

Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u drugom dijelu dana na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka bura s olujnim udarima. Na preostalom dijelu Jadrana puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, koji na udare može biti i olujan.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih, poslijepodnevna od 3 do 8, a prema večeri bit će još hladnije. Temperatura zraka na Jadranu uglavnom će biti između 11 i 17 °C.

Snijeg će padati i u nedjelju nakon čega se očekuje stabilnije vrijeme, no temperature zraka i dalje će biti niske, primjerene ovom dijelu godine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:35 20.11.2015.

Čovječe, već danima nas bombardiraju ekskluzivnim vjestima, da će 20.11. u mjesecu koji se zove Studeni, - biti zima. Četiristotine tisuća izbjeglica je protutnjalo Hrvatskom i sve smo izdržali. Par pahulja snijega uz ovakvu medijsku pratnju istaživačkih novinara, - sigurno nečemo.

RI
RI813
09:36 20.11.2015.

Šteta daje do kraja 11 al OK. super je jer zima ili ne

DO
dommar36
10:08 20.11.2015.

ajde napokon .....