TURIZAM U RADOBOJU

Stižu bungalovi na Vini vrh za bijeg od ubrzanog gradskog života

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Radoboj, turizam
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Radoboj, turizam
07.07.2014.
u 12:00

U Radoboju će se također graditi bazeni, karting staza, kamp...
Pogledaj originalni članak

Svjesni da imaju veliki turistički potencijal, koji se do sada malo ili nimalo valorizirao, u općini Radoboj, u kojoj je, kao uostalom i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji, turizam jedan od prioriteta budućeg razvoja, izradili su još jedan projekt.

Prekrasna priroda

Najnovije područje koje se planira staviti u turističku namjenu je Vini vrh u naselju Gorjani Sutinski, na južnim padinama Strahinjčice s pogledom prema jugu. - Za tu se zonu započelo s izradom urbanističkog plana uređenja, a planirani opseg zone turističke namjene je oko 1,4 hektara. Primarna će namjena biti ugostiteljsko turistička s apartmanima odnosno bungalovima za miran obiteljski odmor i bijeg od gradskog ubrzanog života na svježi zrak i prekrasno prirodno okruženje – kažu u Općini Radoboj i ističu turističke projekte koji su već realizirani ili se na njima trenutno radi.Prije svega tu se misli na uređenje staze „Putevima orhideja“, na kojoj se mogu vidjeti 32 različite vrste orhideja, od kojih su neke endemske, a što je svakako jedinstveno nalazište odnosno destinacija s kojom se nitko ne može pohvaliti.Tu je i Zavičajna zbirka kao interaktivni muzej, čija bi prva faza trebala biti otvorena krajem listopada.

Otkup zemljišta

Uz to, najnovije u Radoboju je određivanje dviju zona koje će imati isključivo sportsko-turističku namjenu. Jedna će se nalaziti u središtu općine, u neposrednoj blizini igrališta NK Radoboj.Na tom prostoru planira se izgradnja i uređenje sportsko-rekreacijskog centra s brojnim sadržajima, od nogometnog igrališta s pravom odnosno umjetnom travom, teniskih terena, bazena i košarkaških i odbojkaških terena do adrenalinskog parka odnosno karting staze s kamp odmorištem i pratećim ugostiteljsko-uslužnim djelatnostima. Sve to bit će smješteno na oko 6,5 hektara.- Za obje zone pokrenuta je izrada urbanističkog plana uređenja, temeljnog dokumenta za ishođenje potrebne građevinske dozvole. Ovaj dokument važan je i jer će se iz njega vidjeti najbolja varijanta za smještaj pojedinih objekata i komunalne infrastrukture unutar samog centra – kažu u Radoboju.Očekuju  da će izrada dokumenta potrajati do rujna, a nakon provođenja potrebnih procedura, usvajanje dokumenta s definiranim izgledom centra očekuju krajem godine.Općina Radoboj je na okolnom području započela sa otkupom zemljišta, a kako je dobar dio zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, očekuje se dogovor s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom o dugoročnom pravu na korištenje tog zemljišta. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.