Pomoć mladima

Stipendijama se osigurava stručna radna snaga i naša budućnost!

Foto: Ivančica Jurčević/VLM
Stipendijama se osigurava stručna radna snaga i naša budućnost!
06.10.2011.
u 10:25
Ove godine nedostaje strojobravara, konobara i elektroinstalatera, a 500 bespovratnih kuna isplaćuje se svih 12 mjeseci
Pogledaj originalni članak

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije od 2002. godine stipendira učenike srednjih škola koji se školuju za obrtnička zanimanja. Prema podacima obrtnika i Zavoda za zapošljavanje u Krapini, ove su godine deficitarna zanimanja elektroinstalater, konobar i strojobravar. U ovoj školskoj godini Obrtnička komora i Ministarstvo gospodarstva stipendiraju 18 učenika.

Odličan stolar

Stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, isplaćuje se svih 12 mjeseci u godini, bespovratna je, uz obvezu zapošljavanja u našoj županiji. Kao predstavnik svih učenika, ugovor o stipendiranju potpisao je Tomica Vreš, odličan učenik trećeg razreda Srednje škole Oroslavje koji se školuje za stolara, a uime Komore njen predsjednik Davor Pleško.

– Zadovoljan sam novčanom pomoći jer si za taj novac mogu nabaviti udžbenike. Volim zanimanje koje sam izabrao i vjerujem da ću nakon završetka školovanja pronaći posao u struci – rekao nam je Tomica

Stručna radna snaga

Zadovoljna je i majka srednjoškolca Gorana Tepuša iz Pregrade, učenika prvog razreda SŠ u Krapini koji se školuje za elektroinstalatera. – Imam petero djece i ova stipendija će nam puno pomoći – kaže majka Jadranka.

– Do sada je srednju školu završilo 48 stipendista pa je razumljivo naše zadovoljstvo jer se tako osigurava stručna radna snaga i budućnost obrtništva – istaknuo je predsjednik zagorske komore Davor Pleško.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.