Kolumna

Stipe Alfier se čudi jer Angela Merkel ne želi izvesti - harakiri

Foto: HRT Screenshot
Stipe Alfier se čudi jer Angela Merkel ne želi izvesti - harakiri
24.07.2014.
u 14:00
Stipe Alfier začuđeno pita Andreja Plenkovića kako se to EU ne može dogovoriti oko oštrijih sankcija Rusiji. Samo još njemu nije jasno da Merkel nije sklona harakiriju
Pogledaj originalni članak

Imam prijatelja koji ima kafić na moru. Gotovo svaki dan se čujemo i nema dana da ga ne pitam – kako ide posao? U početku je govorio: Nikad gori gosti, ili su škrti ili nemaju para. A onda, kad su došli malo bogatiji stranci, dan je postajao sve duži. A oni po cijele dane spavaju i počinju izlaziti u kafiće tek oko ponoći. Baš kad moj prijatelj mora zatvoriti. Pokušao je produžiti radno vrijeme, ali mu nisu dali. Jer u blizini je hotel kojemu smeta buka.

Onda je pokušao dovesti bendove da počne ranije prašiti muziku, da privuče goste, ali opet su ga odbili i rekli mu da se mora registrirati kao noćni klub. "Ovaj je sustav skrojen da te iscijedi poput limuna, a onda te tako iscijeđenog šutne u more", rekao mi jedno jutro nakon što su ga večer prije posjetile još i dvije "patrole" i zabile mu svaka po jedan čavao u lijes. Mislio sam da pretjeruje u svojoj muci, ali sinoć sam na RTL-u vidio priču o tim "patrolama" koje obilaze kafiće. Uvjerio sam se da je moguće da ti u jednom danu upadnu dvije-tri kontrole i da te kazne dovoljno da odmah možeš zaključati birtiju.

Ne, nisam ja protiv reda, ali malo prije toga gledam prilog o radnicima Gredelja i pitam se zašto tamo nisu upadale kontrole? I zašto je državi lakše poslati haračlije jadnicima koji su bar nakratko rasteretili Zavod za zapošljavanje nego stečajnim bossovima koji zbog neznanja, pohlepe i pitaj Boga čega preko noći u taj isti Zavod vraćaju po stotine radnika. A zbog takvih vidim sinoć da i inače veseli ministar Lalovac ima sve tmurnije lice. Lice mu je poput ovog ćudljivog ljeta – kišno i tmurno.

MINUS

Stipe Alfier začuđeno pita Andreja Plenkovića kako se to EU ne može dogovoriti oko oštrijih sankcija Rusiji. Samo još njemu nije jasno da Merkel nije sklona harakiriju

PLUS

E to je prilog – način na koji su u Dnevniku Nove TV objasnili mirovinske stupove i kategorije. Olakšali su život svim sretnicima koji danas u Hrvatskoj imaju posao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:03 24.07.2014.

Stipe Alfier začuđeno pita ....

OS
osica
14:11 24.07.2014.

E Bubalo. zašto ne Gredelj ? Tko zna koliko velikih riba tu ima - u kafiću, "ovaj tvoj nesretnik " a ima ih još na stotine sličnih. 1o kafića - 1oo predmeta ! Gredelj 100 pitanja bez odgovora 1 predmet zar misliš da nije bolje zatvoriti oči kod Gredelja i produžiti do kafića - u njemu ionako uvijek možeš naplatiti kaznu - bar mu 5.KN ne štima u kasi , a kod Gredelja su u pitanju miljuni, tko bi se toga primio, a u pozadini "zakulisne igre"

AN
Android
17:29 24.07.2014.

Kakva je to TV kuča kad joj glavni Dnevnik vodi Stipe Alfier?