Brodska i Požeška županija

Štete nakon olujnog nevremena zbrajat će se danima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek nevrijeme
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
osijek nevrijeme
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Rijeka nevrijeme
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
kiša
28.06.2016.
u 14:42
Vatrogasci su i danas imali pune ruke posla.
Pogledaj originalni članak

Vatrogasci su danas (utorak) imali pune ruke posla kako bi u granicama svojih mogućnosti sanirali posljedice olujnog nevremena koje je u ponedjeljak poslijepodne poharalo mnoga naselja Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županijePričinjene štete zbrajat će se danima.

Prema izvješću Županijskog centra 112, na brodskom, novogradiškom i cerničkom području poplavljen je veći broj dvorišta i podruma i porušena su stabla na ceste. Potopljene su i prometnice.

Vatrogasne postrojbe imale su tri intervencije na uklanjanju odlomljenih grana, isto toliko na ispumpavanju vode iz kuća, dvanaest intervencija na ispumpavanju vode iz podruma i jednu na gašenju požara garaže. Intervencije zbog posljedica nevremena imala su i dobrovoljna vatrogasna društva Sibinj, Godinjak i Staro Petrovo Selo.

Zabilježeni su i poremećaji u opskrbi električnom energijom. Prema podacima RC Gorice, leda je bilo na području općine Staro Petrovo Selo. - Stanje je katastrofalno, kao da je prošao tajfun. Ne pamtim da sam ikada vidio ovako nešto. Oluja je čupala drveće i lomila grane. Oštećeni su krovovi, a nakon toga su krenule i bujice.

Toliku količinu vode u kratkom vremenu vodotoci i kanali nisu mogli primiti. Štete na kukuruzu, pšenice i ostalim usjevima su stopostotne, sve je uništeno – rekao je Željko Kočijašević, načelnik Općine Staro Petrovo Selo. Na požeškom području grmljavinsko nevrijeme poharalo je Sulkovce, a voda je ušla i u jednu obiteljsku kuću. U okolici Pleternice, u selu Knežci, došlo je do urušavanja stabala, među ostalim i do poplave koja je bila odlučujuća za slavonske usjeve.

Olujno nevrijeme praćeno naletom leda urušilo je staro stablo hrasta na mostu, a urušene su i mnoge sadnice šljiva te drveća ispred nekih kuća. Srećom, nitko od mještana nije stradao.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.