Dani glume

Štefa je prodala kravu i ide u autoškolu

Foto: Ljiljana Risek
Štefa je prodala kravu i ide u autoškolu
31.01.2011.
u 12:00
Publiku su do suza nasmijali stažnjevečki Komedijaši, Lepoglavski pušlek, udruge žena iz Kelemena i Sračinca i mali stažnjevečki glumci
Pogledaj originalni članak

– Tek sad vidim koliko nam je svima potreban smijeh! Zbog kojekakvih problema naš se narod zaboravio smijati, pa su nam večerašnje predstave bile lijek za dušu. Svaka čast našim glumcima! – prokomentirala je, još sva u smijehu, jedna mještanka Stažnjevca, oduševljena sjajnom atmosferom 1. stažnjevečkih dana glume. A nova kulturna manifestacija u ivanečkome kraju održana je u staroj školi, koju su mještani, željni opuštanja i dobrog raspoloženja, ispunili do „pucanja“. Dani glume održani su u organizaciji Glumačke družine Komedijaši, koja djeluje u sklopu Udruge za sport i kulturu.

– Pozornicu smo postavljali cijelu noć, do šest ujutro. Onda smo odspavali nekoliko sati i već u osam ponovno bili ovdje. Želja nam je da mještanima priuštimo malo dobrog raspoloženja, ali i da u goste pozovemo srodne družine iz cijele županije, kod kojih smo dosad gostovali – kazao je predsjednik Udruge za kulturu i sport Nikola Sedlar, ujedno i glavni glumac u već legendarnoj stažnjevečkoj sagi o Štefu i Štefi.

Da je zamisao bila pun pogodak, svjedoči da je mnoštvo gledatelja smijehom do suza i burnim pljeskom popratilo duhovite izvedbe pučkih glumačkih družina. Sjajni domaći Komedijaši izveli su obnovljenu verziju skeča Što tu koga vara i novu predstavu, o Štefi koja je prodala kravu i naumila krenuti u autoškolu. Odlične su bile članice Udruge žena iz Kelemena s predstavom Ljubav na selu, dok je ženski duo iz sračinečke Udruge žena Preslica nagrađen gromkim aplauzom za odličnu izvedbu skeča Fotograf. Publika je grohotala i uz predstavu Čipka Lepoglavskih pušleka, a na kraju su se, kratkim skečom Draga i Dragec, predstavili i najmlađi stažnjevečki glumci – Margareta Ferić i Dinko Đurasek.  

Ponukani odličnim prijmom, Komedijaši su najavili da će idući, 2. stažnjevečki dani glume, biti organizirani kao dvodnevna manifestacija.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.