Skrenuo s teme

Maras u Sabor stigao s košarom. Reiner mu opet oduzeo riječ

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maras u Sabor stigao s košarom. Reiner mu opet oduzeo riječ
28.10.2016.
u 11:30
U Saboru se raspravlja o Mostovu prijedlogu da se sankcioniraju zastupnici koji neopravdano izostaju s glasovanja
Pogledaj originalni članak

Sjednica Hrvatskog sabora nastavila se raspravom o prijedlogu dopune Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, prvo čitanje, čiji je predlagatelj Klub zastupnika Mosta nezavisnih lista.

Riječ je o prijedlogu da se novčano kažnjavaju zastupnici koji neopravdano izostaju iz Sabora, konkretno s glasovanja. Neopravdani izostanak sa glasovanja "kažnjavao" bi se umanjivanjem zastupničkog paušala za oko 500 kuna, odnosno u visini tri dnevnice za službena putovanja u Hrvatskoj.

SDP-ov Gordan Maras u sabornicu je danas došao s košarom iz trgovine u kojoj se nalaze kruh, mlijeko, novine... a piše na njoj – porezna reforma – bogati bogatiji, siromašni siromašniji – mlijeko, kruh, novine poskupljuju.

Željko Reiner opet je izrekao opomenu Gordanu Marasu, te mu oduzeo pravo riječi. Naime, Maras je tijekom rasprave tvrdio kako Sabor raspravlja o kažnjavanju zastupnika samo zato da bi skrenuo pozornost s porezne reforme koja je dodatni udar na građane.

Reiner je nekoliko puta upozoravao Marasa da je skrenuo s teme o kojoj se raspravlja, a Maras je nastavio inzistirati da govori o točnoj temi i da treba govoriti o tome kako kruh, mlijeko, šećer i novine poskupljuju.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

KA
KaNiDora
11:16 28.10.2016.

Zastupnika je previše, troškovi su enormni a koristi je malo. Slažem se s inicijativom MOST jer svatko mora raditi i zaslužiti svoje plaću. Poglavito saborski zastupnici a glasovanje je obveza a ne hir.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:55 28.10.2016.

Zastupnik Maras je u stari vrlo nekulturan čovjek. Pored više puta upozorenja Podpredsjednika Sabora Maras se ne gasi. Dokaz da nije dorastao kulturi ponašanja. Takav je odnos donekle i shvatljiv jel drugovi više nemaju vozače i privilegije. Svaki dan če se pritisak pojačavati kad vlast bude bliže izvorima lopovluka partije i drugova. Pozdrav dobrim ljudima

MA
maxxxx
11:20 28.10.2016.

Pa Staziću, kad bi prošao taj tvoj prijedlog, od SDP-a ne bi ostao kamen na kamenu, koliko njihovih zakona je palo na ocijeni ustavnosti. Osim toga, jasno se vidi kome najviše smetaju ovakvi prijedlozi za kažnjavanjem neradnika.