Unutarstranački izbori u HDZ-u

Stao uz aktualnog predsjednika: Dajem nedvojbenu podršku Plenkoviću

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Obraćanje Andreja Plenkovića novinarima iz Bruxellesa u NSK
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Obraćanje Andreja Plenkovića novinarima iz Bruxellesa u NSK
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Andrej Plenković
20.01.2020.
u 09:01
Jedan od onih koji je aktualnom predsjedniku dao podršku je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković
Pogledaj originalni članak

Unutarstranački izbori u HDZ-u sve su bliže. Sadašnjem predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću stiže podrška brojnih članova stranke. Uz njega svoju kandidaturu do sada su istaknuli Miro Kovač, Ivan Penava, Ljubo Ćesić Rojs, a kako se nagađa u utrku bi mogao i Davor Ivo Stier. Kandidaturu je već prije najavio i Tomislav Karamarko, no u zadnje vrijeme od njega se ne čuje ništa.

Jedan od onih koji je aktualnom predsjedniku dao podršku je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković. On je svoje mišljenje i podršku Plenkoviću objavio na svom Facebooku.

"Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice, pred nama su unutarstranački izbori.
Izbori na kojim Hrvatska demokratska zajednica drugi put bira svog predsjednika po principu jedan član jedan glas.

Na nacionalnoj razini spominje se više kandidata za predsjednika i siguran sam da će to doprinijeti konstruktivnom dijalogu na dobrobit Hrvatske demokratske zajednice, njenih članova i dužnosnika. Iako se u javnosti spominje više kandidata osjećam se pozvanim podržati jednog. Stoga ovim putem dajem nedvojbenu podršku Andreju Plenkoviću, dosadašnjem predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice.

U vrlo osjetljivom političkom trenutku preuzeo je Hrvatsku demokratsku zajednicu te je stabilizirao, a preuzevši odgovornost Predsjednika Vlade Republike Hrvatske vodi trenutno najuspješniju Vladu od hrvatske samostalnosti.

Ono što je bitno za građane grada Dubrovnika jest da nas konačno netko uvažava i prepoznaje. Dubrovnik nije otok i ne može sam, a upravo zahvaljujući ovoj Vladi realizirali smo i realiziramo brojne projekte, a koji za cilj imaju samo jedno - povećanje kvalitete života svih naših sugrađana. Upravo iz navedenih razloga smatram da je bitno podržati Andreja Plenkovića te sam uvjeren kako će Hrvatska demokratska zajednica na čelu s Andrejem ponovno postići izbornu pobjedu na nadolazećim parlamentarnim izborima", napisao je Franković.

Video: Bačić u studiju Večernjeg: Unutarstranački izbori u HDZ-u će biti najdemokratskiji u Hrvatskoj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 36

Avatar Zarko_Oremovic
Zarko_Oremovic
10:08 20.01.2020.

Ako je članovima HDZ-a cilj napredovanje stranke i napredovanje RH, onda je logični slijed podrška Andreju Plenkoviću!

Avatar Dipsy
Dipsy
10:10 20.01.2020.

Kao objektivnom i nepristranom promatraču, nije mi jasno kako pojedince nije sram jednostrano stavljati se na Plenkovićevu razinu i pretendirati na mjesto koje traži puno više od bavljenja pukom ideologijom.

LU
Lui
10:12 20.01.2020.

Dubrovački gradonačelnik je jedan mlad i prosperitetan čovjek i kao osoba koju krase te vrline, naravno da će podržati nekoga tko je na istoj valnoj duljini!