prometna nesreća

Stanari Klaićeve o Ladićevu sudaru: Semafori loše usklađeni

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
\'05.09.2010.,Zagreb - Prometna nesreca na raskrizju Klaiceve i Kaciceve ulice. U nesreci je ozlijedjeno petero osoba, a sudionik nesrece bio je i izbornik mlade nog. reprezentacije Hrvatske Drazen La
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
'05.09.2010.,Zagreb - Prometna nesreca na raskrizju Klaiceve i Kaciceve ulice. U nesreci je ozlijedjeno petero osoba, a sudionik nesrece bio je i izbornik mlade nog. reprezentacije Hrvatske Drazen Lad
ladić, grafika, prometna
06.09.2010.
u 20:00
Dok se na jednom semaforu iz zelenog prebacuje na žuto, automatski na drugom ide iz crvenog u žuto, bez ikakve stanke, tvrde stanari u Klaićevoj ulici
Pogledaj originalni članak

To zeleno malo kasni u odnosu prema ostalim semaforima na zelenom valu, moguće je da su momci ušli na žuto – ispričao je jedan susjed kojeg je u 1 sat u noći probudio snažan prasak na raskrižju Kačićeve i Klaićeve koji se začuo kada su se sudarili petorica mladića u Renault Cliju zadarskih registracija i Dražen Ladić, izbornik mlade nogometne reprezentacije u Mercedesu E320.

– To bi značilo i da je Ladić ušao na žuto – dodao je susjed. Tri djevojke, koje su se vozile od 30-ak do 50-ak metara iza Renaulta, rekle su policiji, neslužbeno doznajemo, da je vozač Renaulta ušao na zeleno svjetlo na semaforu.

>>Ladić: Kunem se da sam prošao kroz zeleno svjetlo na semaforu!

"U šoku se dizao s ceste"

Dvojica mladića, 16-godišnjak i 17-godišnjak, koji su najteže ozlijeđeni, danas su se oporavljali u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici.

– Stanje oba pacijenta bolje je nego jučer te su izvan životne opasnosti iako imaju višestruke teške ozljede. U Jedinici su intenzivnog liječenja te se i dalje motre njihove vitalne funkcije – rekao je ravnatelj Ante Muljačić. Susjedi, koji su pohitali pomoći unesrećenim mladićima, govore o stravi iako baš i nisu iznenađeni jer je ovo, rekli su, samo još jedan u nizu užasnih sudara kojima su svjedočili proteklih godina na raskrižju koje nazivaju "crnom točkom".

– Kad sam se spustio, ni jauka nisam čuo. Mladići su bili tihi kao ribe. Jedan je ležao bez svijesti na cesti, a drugi se u šoku dizao i spuštao dok mu nismo rekli da ostane na podu. Jednog su vatrogasci "čupali" iz automobila – ispričao je susjed.

>>Pogledajte u našoj grafici rekonstrukciju prometne nesreće

Bilo je i 50 nesreća

Stanari obližnjih zgrada požalili su se da je ovo samo jedan u nizu krvavih sudara na kobnom raskršću, a neki od njih pamte, rekli su, i 50 nesreća u 15 godina!

– Jedan je mladić izletio kroz prozor, a glavom je udario u tu istu žardinijeru kafića, koja je uništena u subotnjem sudaru. I danas imam sliku u glavi njegove razmrskane lubanje i rasutih ostataka po ulici – rekao je susjed.

U još jednom stravičnom sudaru dvaju policijskih automobila jedan od njih "pokupio" je dvije djevojke koje su na pločniku čitale novine. Štićenica obližnjeg učeničkog doma poslije 64 dana u komi preživjela je, a kako doznajemo, roditelji, usprkos odvjetnicima, nikada nisu pronašli krivca za tu nesreću.

Zadnju riječ u ovoj priči imat će prometni vještaci, koji će ustanoviti tko je prošao na koje svjetlo na semaforu te koliko su sudionici prometne nesreće brzo vozili.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

CH
chemica
21:48 06.09.2010.

Što će sad, optužiti semafor? Savršen krivac. Nit mu možeš suditi, nit mu možeš oduzeti vozačku. Štetu, naravno, možeš naplatiti i to MASNU. Od onog tko ima najviše para. Grada Zagreba, odnosno \"holdinga\". Hm, mnogi odvjetnici se već oblizuju.

KU
Kalimero_U_Zagrebu
08:29 07.09.2010.

Evo prilike za PRAVO NA GRAD da se iskaže! Baš me zanima hoće li Urša Raukar & Co. i u vezi s ovim organizirati prosvjede... ili im se za živote ljudi živo fućka... jer semafore na tom križanju nije postavio Tomo Horvatinčić... ?????????? Ajmo Uršice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JU
Jurek
06:11 07.09.2010.

A to nisu jedini takvi semafori.