talibani na himalaji

Srpkinja izbjegla masakr: Ubadali su noževima, udarali kundacima!

Foto: Blic
Srpkinja izbjegla masakr: Ubadali su noževima, udarali kundacima!
27.06.2013.
u 10:51
Nina se kobne noći nalazila samo nekoliko stotina metara iznad baze podno vrha Nanga Parbat, gdje je zvjerski ubijeno 11 planinara
Pogledaj originalni članak

Srpska alpinistica Kristina-Nina Ađanin (31) pukom srećom izbjegla je stravični masakr koji su u noći sa subote na nedjelju počinili talibani na Himalaji u Pakistanu.

Nina se kobne noći nalazila samo nekoliko stotina metara iznad baze podno vrha Nanga Parbat, gdje je zvjerski ubijeno 11 planinara, piše Blic. Beograđanka se u vrijeme napada odmarala nakon 15-satnog uspona kada je zaprimila uznemirujući poziv iz kampa. Nazvao ju je jedan od kolega i kazao da su talibani naoružani noževima i puškama upali u kamp i počeli maltretirati planinare.

– Izvukli su iz šatora ljude koji su spavali, bacili ih na zemlju i vezali im ruke. Ubadali su ih noževima, udarali kundacima – prepričala je Nina koja je odmah nakon zaprimljene dojave o napadu satelitskim telefonom pozvala policiju.

– Za to vrijeme talibani su uništili cijeli kamp – trgali su šatore, krali novac i elektroniku. Planinare su likvidirali pucajući im u glavu. Pakistance koji su radili u bazi ostavili su žive, ali u stanju šoka. Oko jedan sat iza ponoći završili su svoj krvavi pir i pobjegli – kazala je Nina i dodala da su napadači ostavili poruku kako ni jedan stranac neće ostati živ!

Kada su u kamp 23. lipnja stigli vojnici s helikopterom, zatekli su stravičan prizor.

– Uokolo su bila razbacana tijela ubijenih ljudi, a vojnici su ih skupljali. Smirivali su nas, ali cijelu smo noć probdjeli u strahu da ćemo u dolini ugledati baterijske lampe – prepričala je djevojka koja se trenutačno nalazi u Islamabadu, odakle čeka povratak u domovinu.

>>Pakistanski talibani ubili 11 alpinista u podnožju Himalaje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.