Srbijanski mediji svojim rukometašima: Ustašoidi, vratite se kući

26.01.2009.
u 14:24
Pogledaj originalni članak

Ustašoidi, vratite se kući, samo su neki od naslova kojima srbijanski mediji govore o rukometnim događanjima na Svjetskome rukometnom prvenstvu, kroz koje posebno komentiraju događanja oko srbijanske rukometne reprezentacije.

Tamošnji mediji podsjećaju na izuzetno lijep prijam njihovih rukometaša u Poreču, ali i na skidanje srbijanske zastave u Zadru, dojavi o bombi u hotelu, skandiranju i vrijeđanju u dvorani, razbijanju automobila direktora KK Hemofarm Marka Ivanovića, pokušajima skidanja zastave u Zagrebu.

- Što mi više tražimo tamo? Neka naša čitava delegacija napusti SP istog trenutka, neka se vrate i završe priču. Dokad takva poniženja i dokad da se takve stvari događaju Srbima gdje god da krenu. Dokad priča i suradnja s EU o kvazidemokraciji, rekao je za dnevni list Glas javnosti Velimir Ilić, predsjednik političke stranke Nova Srbija i član Skupštine Srbije.

Aleksandar Vučić, zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke koji je tijekom prosinca posjetio Hrvatsku, smatra da iza svih tih incidenata stoji hrvatska država.
- Kad se oni tako ponašaju prema našoj državi i njenim simbolima, onda možemo zamisliti kako je tek Srbima koji tamo žive! Srbija treba da zaštiti svoje simbole i da u međusobnoj razmjeni s Hrvatskom ima reciprocitet. Ako 200 njihovih poduzeća posluje u Srbiji isto toliko i mi moramo da imamo kod njih, rekao je za beogradski Kurir Vučić.

I iz Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice ukazuju na dešavanja oko rukometne reprezentacije Srbije.
- Ako gradonačelnik Zadra naredi skidanje zastava zemalja učesnica i ako to prenesu svjetski mediji, kao i informaciju da državljani drugih zemalja ne mogu slobodno da se kreću, tko će im onda doći ljeti na more, rekao je Dragan Šormaz, poslanik u Skupštini Srbije iz redova DSS-a.

Vjerica Radeta, poslanica Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, tvrdi da mržnja Hrvata prema Srbima nikad nije ni prestajala.
- Ovo što se dešava je diplomatski skandal. Hrvati su zagriženi antisrbi! Takav je i narod i vlast koja iz njega proističe, i sva ta priča o sanaderizaciji kao demokratizaciji Hrvatske nama nikakve veze sa stvarnošću, rekla je Radeta.

Pogledajte na vecernji.hr