nema više pretplate?

Srbijanska vlada ukida radiotelevizijsku pristojbu?

Foto: RTS
Srbijanska vlada ukida radiotelevizijsku pristojbu?
29.08.2012.
u 10:45
Eventualnom ukidanju protive se u novinarskim udruženjima, pogotovo ako bi financiranjem novcem građana zamijenilo financiranje iz proračuna
Pogledaj originalni članak

Srbijanska će vlada tijekom nekoliko idućih mjeseci najvjerojatnije ukinuti pretplatu za javni radiotelevizijski servis RTS, doznaje NIN od dobro obaviještenih izvora u vladi, a prenosi Blic. Eventualnom ukidanju protive se u novinarskim udruženjima, pogotovo ako bi financiranjem novcem građana zamijenilo financiranje iz proračuna. U slučaju ukidanja, zahtijevaju u Udruženju novinara Srbije, država mora osigurati zakon i mehanizme koji bi financijski jamčili neovisnost RTS-a.

Osim radiotelevizijske pristojbe trebalo bi biti ukinuto između 35 i 40 neporeznih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i tvrtke, iako je ministar financija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će broj ukinutih nameta biti čak 104 od ukupno 371. Procjenjuje se da bi ovi potezi tijekom godine mogli donijeti uštedu od 10 do nekoliko desetina milijardi dinara (od 600 milijuna do više od milijardu kuna).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

PP
Peter Petrovic
11:27 29.08.2012.

i hrt bi treba ukinuti jer za tih par pisljivih programa je sramota tolike novce placati mjesecno. ravnajtese po italiji nijemackoj koliko programa imaju oni i koliko placaju.nase vlade se ravnaju sa drugim naprednim zemlja kad su u pitanje njihove place. kad kod nas jedan mali penzjoner mora odvojiti toliki novacza tv.stvarno je sramota. ili da ostane i bez televizije. jel to hrvatska? mislim ne. licimi za nekoga ,kao albanija za vrijeme komunizma.

IP
info_punkt
11:29 29.08.2012.

to mi se čini u redu... TV danas ionako imaju više-manje svi... pa je prikupljanje pretplate po kućama i pripadajuće računovodstvo čisto rasipanje resursa...

MI
misoana
11:23 29.08.2012.

Ako i po čemu se trebamo ugledati na Srbiju onda je ta TV pretplata i patafiskalni nameti koji su opteretili građane te smanjili kupovnu moć. Navodno i legalizacija bespravnih objekata je također besplatna, samo se plača taksa i pristojba po podnesku zamolbe za legalizaciju. Oni su menje zaduženi od nas, a strani investitori su im naklonjeniji i više ulažu nego kod nas.