'Svjetska praksa'

Srbija 5. kolovoza proglasila danom žalosti. Vulin: Država će stati, zvona i sirene će zaječati

Foto: Screenshot Youtube
Srbija 5. kolovoza proglasila danom žalosti. Vulin: Država će stati, zvona i sirene će zaječati
30.07.2015.
u 13:32
Srpski ministar rada Aleksandar Vulin Blicu je otkrio kako će se velika manifestacija održati 5. kolovoza kod mosta na Rači
Pogledaj originalni članak

Srpska je vlada na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da 5. kolovoza bude dan žalosti u Srbiji. Dok će Hrvatska 4. i 5. kolovoza slaviti 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja, u Srbiji će se obilježiti Dan sjećanja na stradanje i progon Srba.

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin Blicu je otkrio kako će se velika manifestacija održati 5. kolovoza kod mosta na Rači.

Očekuje se dolazak više tisuća građana u Raču, kao i predstavnika Vlade i diplomatskog zbora. Nikada do sada nešto ovakvo nije obilježavano. Bit će to veliki događaj – ističe Vulin koji je kazao kako će točno u podne Srbija stati na jednu minutu

– Oglasit će se sva crkvena zvona i sve sirene kako bismo zastali i odali poštovanje svim ubijenima i protjeranima – kaže Vulin i objašnjava da na isti način Židovi obilježavaju Dan sjećanja na holokaust i da je to svjetska praksa.

>> Pripreme za mimohod u punom su jeku, gradom prodefilirala vojna vozila

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 212

MS
Marinac_SEAL
13:35 30.07.2015.

Dobili ste što ste zaslužili. Sad možete jedino kmečati.

ZG
zgblabla
13:38 30.07.2015.

a ZAŠTO nam to pišete , da vidite naše bijesne komentare? po 100X kaj me briga za nih i kolektivni hara-kiri mogu napravit,kaj se mene tiće.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:48 30.07.2015.

tko izgubi - ima pravo da se ljuti...