Bojkotirali proslavu

Srbi uvrijeđeni što nisu pozvani na mimohod u Parizu, a Hrvati jesu

Foto: MORH
mimohod (1)
Foto: MORH
mimohod (1)
Foto: MORH
mimohod (1)
16.07.2013.
u 08:33
'Srbiji je sto puta prije mjesto na toj paradi nego Hrvatskoj', rekao je za Blic jedan od članova Vlade koji je zamolio za anonimnost
Pogledaj originalni članak

Kako doznaje beogradski Blic, najviši državni dužnosnici Srbije, predsjednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi dopredsjednik vlade Aleksandar Vučić, nisu nazočili domjenku u rezidenciji francuskog veleposlanika u Beogradu povodom nacionalnog praznika Francuske jer su uvrijeđeni što Srbija nije pozvana na vojni mimohod u Parizu, a Hrvatska je.

Kad je u nedjelju emitirano izvješće o tome kako je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović počasni gost na proslavi i kako su promarširali i pripadnici Oružanih snaga Hrvatske, srpski politički vođe odlučili su bojkotirati proslavu jer je "Srbiji sto puta prije mjesto na toj paradi nego Hrvatskoj", kako je rekao za Blic jedan od članova Vlade koji je zamolio za anonimnost.

 Srbija je krvarila u Prvom i Drugom svjetskom ratu i bila saveznik Francuske, a gdje je tada bila Hrvatska  mudruje jedan član srpske vlade kojemu nije bilo opravdanje ni činjenica da je Hrvatska članica NATO-a i EU. Bivši ministar obrane Dragan Šutanovac kaže kako je pokušavao dogovoriti sudjelovanje srpske postrojbe na pariškom mimohodu, ali nije uspio. Bivši veleposlanik Srbije u Francuskoj objašnjava kako je Hrvatska pozvana kao novoprimljena članica EU i "nema ničeg uvrjedljivog u tome za Srbiju".

>> Josipović u Parizu - hrvatske vojnike nazvali avatarima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.