Samo sloga...

Srbi prijavili Pupovca USKOK-u zbog 2,2 milijuna kuna

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Srbi prijavili Pupovca USKOK-u zbog 2,2 milijuna kuna
11.07.2010.
u 23:37
Prijavljeni su i Saša Milošević i Rade Dragojević, i to za niz nezakonitih postupaka u financijskom izvještaju za 2008.
Pogledaj originalni članak

Trojica poznatih čelnika Srba u RH, Nenad Vlahović, potpredsjednik Srpskoga narodnog vijeća iz Garešnice, Nikola Sužnjević iz Gline i Staniša Žarković iz Virovitice, dožupan Virovitičko-podravske županije, prije nekoliko su tjedana USKOK-u podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Srba u RH, Milorada Pupovca, Saše Miloševića i Rade Dragojevića.

– S obzirom na to da još nismo dobili reakciju iz USKOK-a, čekat ćemo još desetak dana i onda upoznati javnost s tijekom procesa, ali i s novim podacima” – kaže Vlahović.

U kaznenoj prijavi piše da su Pupovac, Milošević i Dragojević, “možda i za neke osobne potrebe”, počinili niz nezakonitih i kriminalnih postupaka pri iznošenju financijskog izvještaja SNV-a za 2008. Tvrdi se kako je ovaj trojac propustio pokazati gdje je nestalo oko 2.200.000 kuna. U izvještaju pročitanom na Skupštini SNV-a u prosincu 2009. piše da su prihodi SNV-a bili oko 5,8 milijuna kuna, dok Vlahović i njegovi dokazuju da su iznosili 7,9 milijuna.

No to nije sve, u obrazloženju prijave protiv Pupovca i Miloševića, na temelju čl. 339. KZ-a, (nesavjestan rad) piše da je Pupovac u prethodnom dogovoru omogućio Dragojeviću, glavnom uredniku tjednika Novost, da u ime Nadzornog odbora SNV-a podnese financijski izvještaj, premda to nije mogao. Pupovac i Milošević, potpredsjednik SNV-a, morali su znati da Dragojević nije član NO-a.

Pupovca, Miloševića i Dragojevića, na temelju čl. 224, stavka 4. KZ-a (prijevara), Vlahović i ostali u prijavi Uskoku terete za lažno prikazivanje prihoda. Kada su Vlahović i ostali upozorili na nezakonitosti, Pupovac ih je isključio iz Predsjedništva SNV-a, premda je za takvo što potrebna odluka Skupštine, tvrdi Vlahović.

– Mi nismo anonimne osobe. Srbima u RH poznate su naše etičke kvalitete i objašnjavamo kako su Pupovac i drugi lažnim prikazivanjem prihoda doveli u zabludu članove Skupštine SNV-a koji nisu znali da je s njihova računa nestalo skoro 2,2 milijuna kuna – dodaje Vlahović. Kaže da nažalost imaju i podatke o krivotvorenju financijskog poslovanja SNV-a. Riječ je o deviznom računu za čije postojanje članovi Skupštine SNV-a nisu ni znali, završava Vlahović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

ST
standup
01:26 12.07.2010.

\"ko cé koga, nego svoj svoga\"...iako je Dr-Pupovac -Gospodin- za sve ove Balkanske -cétnike.......

OB
-obrisani-
11:53 12.07.2010.

jos-malo...ti pričaš o bolesti..hahahaha..ti si gotovo lud a to još ne razumiješ..hahahaha..e hebem ti zivot...gadna stvar..

ZM
zmaj5
01:19 12.07.2010.

Lijepi koalicijski partneri.nema šta.