mirkovci

Srakić blagoslovio novizgrađenu crkvu Blaženog Alojzija Stepinca

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Srakić blagoslovio novizgrađenu crkvu Blaženog Alojzija Stepinca
07.02.2010.
u 12:44
To je prva katolička crkva u ovom naselju, a gradnja i preinaka nekadašnjeg skladišne hale u središtu Mirkovaca trajala je gotovo deset godina.
Pogledaj originalni članak

VINKOVCI - Đakovačko-osječki nadbiskup dr. Marin Srakić danas je predvodio svečano misno slavlje i blagoslovio novoizgrađenu i uređenu crkvu Blaženog Alojzija Stepinca u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci.

To je prva katolička crkva u ovom naselju, a gradnja i preinaka nekadašnjeg skladišne hale u središtu Mirkovaca trajala je gotovo deset godina.

Velečasni Tomislav Korov, župnik Župe sv. Ćirila i Metoda je podsjetio da u Mirkovcima, gdje je do rata bilo večinsko srpsko stanovništvo ali se dobar dio njih odselio nakon što se i tu mirnom reintegracijom vratila hrvatska vlast 1998. , sada ima oko 500 katoličkih obitelji sa preko 2 500 vjernika.

Pozdravljajući brojne goste iz političkog i javnog života Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, župnik Korov je posebno je pozdravio Đorđa Kovačevića iz srpske pravoslavne crkve koji je također uveličao današnje slavlje.

Monsinjor dr. Marin Srakić je prije nego je uz koncelebraciju velečasnog Korova i vinkovačkog dekana Tadiju Pranjića svetom vodicom blagoslovio svaki kutak nove crkve i nazočne, a potom i predvodio svečano misno slavlje, rekao kako su teška vermena rušenja iza nas i "sve je više radosnih trenutaka kao što je ovaj kada dajemo vjernicima hram Božji".

- Posebno nas raduje što se ovako svečani čin događa u godina kada obilježavamo 50.obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca koji je obilježio vrijeme u kojemu je živio - rekao je nadbiskup Marin Srakić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

KA
kajinx
15:35 07.02.2010.

07.02.2010. u 15:30h luka je napisao: Da smo mi imalo civilizirani... E moj luka, kad si Srbin piši kao Srbin, nemoj se sakrivati i pisati kao posramljeni Hrvat.

PI
Pita
14:31 07.02.2010.

Za neke je Alojzije bio nacionalista a za druge svetac......Istina? Nijedno ni drugo! Samo pop!

OB
-obrisani-
13:20 07.02.2010.

sve bi ja te džabalebaroše natjerao raditi. ljudi dobivaju otkaze svakim danom, nema posla i krpaju kraj s krajom a oni grade crkvetine. uložite te novce na bolesnu djecu i bit ćete veći u božijim očima sigurno.