UHIĆENO ŠEST OSOBA

Spriječen obračun u krim miljeu: planirali likvidaciju eksplozivnim napravama

Foto: PU varaždinska
Spriječen obračun u krim miljeu: planirali likvidaciju eksplozivnim napravama
18.10.2019.
u 14:59
Koga su htjeli likvidirati, nije rečeno. Prijavljeni su i za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Uhićenja su plod višemjesečnoga rada i suradnje Općinskog državnog odvjetništva i PU varaždinske.
Pogledaj originalni članak

Šest je osoba privela Policijska uprava varaždinska nakon provedenog šestomjesečng kriminalističkog istraživanja protiv ukupno osam osoba zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu te posjedovali oružje i eksplozivne tvari. Pretražene su kuće i vozila kojima su se koristili muškarci u dobi od 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godine i žena stara 23 godine. Već otprije su poznati policiji i većina je iz Varaždina, a dvije su osobe iz Zagreba i Krapinsko-zagorske županije. 

Prilikom pretrage pronađen je amfetamin težine 28,5 grama, 1386 grama marihuane, nepoznatu bijelu praškastu materiju težine oko 89,5 grama, dva i pol grama heroina, 2420 komada raznog streljiva, zračna puška, dva plinska pištolja, dva prigušivača, dvije glatke cijevi za pušku, cijev za za pištolj, nekoliko optičkih ciljnika, spremnik za automatski pištolj, veći broj mobitela, razna roba za koju se sumnja da potječe od počinjenja kaznenih djela.

No, spriječeno je i postavljanje eksplozivnih naprava i moguća likvidacija drugih osoba iz kriminalističkog miljea na području grada Varaždina. Pronađena su, naime, i dva mobitela koji su trebali poslužiti kao detonatori. No, naprave s eksplozivom nisu uspjeli nabaviti. Koga su htjeli likvidirati, nije rečeno. Prijavljeni su i za kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Uhićenja su plod višemjesečnoga rada i suradnje Općinskog državnog odvjetništva i PU varaždinske. 

Rezultate višemjesečne akcije predstavili su Općinski državni odvjetnik u Varaždinu Goran Supančić i voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Karabegović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.