BISTRA 2010.

Sportske igre mladih - u Split ide po pet ekipa iz Siska i Karlovca

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sport
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sport4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sport3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
sport2
14.07.2010.
u 15:36
Predstavnike na završnici najvećeg državnog natjecanja mladih imat će i Petrinja, Duga Resa, Hrvatska Kostajnica, Samobor i Dugo Selo.
Pogledaj originalni članak

Više od 200 mladih sportaša i sportašica iz Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije natjecalo se dva dana u Karlovcu na regionalnoj završnici Sportskih igara mladih. U dvije dvorane - ŠSD Mladost i dvorani Ekonomske škole, te na Foginovu kupalištu, u Sokolskom domu i u Šancu, odmjerili su snage u odbojci, košarci, rukometu, malom nogometu, odbojci na pijesku i graničaru.

Sisak ‘za dlaku’ bolji

Sa po pet osvojenih prvih mjesta najzadovoljniji su bili dečki i djevojke iz Siska i Karlovca, a ako bismo morali odabrati ukupnog pobjednika regionalne završnice onda su to ipak sisački mladi sportaši, jer u odbojci je prvo mjesto osvojila miješana ekipa Karlovčanki i Dugorešanki. Uz odličnu organizaciju, puno dobre zabave i uzbudljive utakmice, jedini “neprijatelj” mladim sportašima i sportašicama bila je nesnosna vrućina, unatoč kojoj su pokazali veliki trud i zalaganje.

Bilo je i zanimljivih i šaljivih imena, uz sportske kvalitete dečki i djevojke pokazali su i maštovitost, pa su košarku igrale “Bijele udovice” i “Nekad slavni leteći”, a odbojku na pijesku “Miki i Mini” i “Zločeste djevojke”.

Svi pobjednici putuju u Split na završnicu Sportskih igara mladih Bistra 2010., a osim Siščanima i Karlovčanima, to je uspjelo i predstavnicima Duge Rese, Samobora, Dugog Sela i Petrinje, i samostalno i u miješanoj ekipi s dječacima iz Hrvatske Kostajnice.

Svi pobjednici

Evo i svih pobjednika regionalne završnice:

1992. godište (dečki): Košarka - Sisak, Odbojka - Karlovac, Rukomet - Karlovac, Odbojka na pijesku - Karlovac, Mali nogomet - Samobor.

1992. godište (djevojke): Košarka - Sisak, Odbojka - Karlovac/Duga Resa, Mali nogomet - Sisak, Rukomet - Petrinja, Odbojka na pijesku - Duga Resa.

1995. godište (dječaci): Košarka - Karlovac, Mali nogomet - Petrinja, Odbojka na pijesku - Petrinja/Hrvatska Kostajnica.

1995. godište (djevojčice): Košarka - Sisak, Odbojka na pijesku - Sisak.

1999. godište (miješana ekipa dječaka i djevojčica): Graničar - Dugo Selo.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.