Budni na granici

Splićanin iz Hrvatske pokušao prošvercati opremu za plovila

Splićanin iz Hrvatske pokušao prošvercati opremu za plovila
06.12.2010.
u 14:00
Kod Splićanina su pronađene tzv. kaljužne pumpe, baterije, pojasevi za spašavanje i druga oprema za plovila s kojom je pokušao izaći iz Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Za redovite kontrole putnika i vozila na graničnom prijelazu Rupa policajci i carinici su u subotu kod 58-godišnjaka iz Splita pronašli veću količinu neprijavljene robe. U kobiju Renault Trafic splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Splićanin, pronađene su tzv. kaljužne pumpe, baterije, pojasevi za spašavanje i druga oprema za plovila s kojom je muškarac pokušao izaći iz Hrvatske. Vrijednost robe koju su carinici oduzeli procijenjena je na 54 tisuće kuna.

Zbog prekršaja odredbi Carinskog zakona protiv 58-godišnjaka iz Splita slijedi optužni prijedlog Carinskoj upravi Rijeka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.