ZLOSTAVLJANJE

Spašene kujice iz "biljske kuće strave" dobro se oporavljaju

Foto: Udruga pobjede
Psi (1)
Foto: Udruga pobjede
Psi (1)
Foto: 'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'31.07.2012.,Bilje - Zena zatvorila pse u drvene kucice na suncu bez hrane i vode.Psi su zatvoreni vec 10 dana. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
01.08.2012.
u 22:34
Terijerka koja je bila zatočena u kućici i šarplaninka privremeno su smještene, pravog udomitelja udruga Pobjede još traži
Pogledaj originalni članak

Kujica Domoslava, kako ju je nazvala njezina monstruozna vlasnica koja ju je, “kazne radi i jer joj je to gušt”, zatvorila u kućicu i objesila na drvo u svojoj kući u Bilju – polako dolazi k sebi. Nakon infuzije koju je godinu stara terijerka zbog dehidracije primila, prolazi kroz terapiju antibioticima. Vratio joj se i apetit, ali zato jer je 10 dana provela na suncu bez hrane i vode, moraju joj jelo “dozirati”.

Žele spasiti i trećeg psa

– Naša volonterka koja je privremeno udomila kujicu samo je rekla da je to jedino terijersko srce moglo izdržati! – kazala nam je predsjednica udruge za zaštitu životinja Pobjede Ivana Crnoja koja je u utorak prekinula agoniju zatočenog psa. Preskočila je ogradu i uz pomoć sjekire razbila zakovanu kućicu i spasila nesretnu životinju. Iz dvorišta žene koju su susjedi danima prije prijavili policiji, spasila je i mladu šarplaninku Donu kojoj su veterinari utvrdili pothranjenost, a koja se također, smještena kod privremene udomiteljice, navikava na život bez lanca.

Satima prije nasilnog ulaska u dvorište kuće pozvali su nadležne očekujući pomoć. Veterinarska inspektorica rekla je da životinja nije zlostavljana i otišla je. Za njom je uskoro otišla i policija jer “dalje nije mogla postupati”.

Za mučenje tek 2000 kuna

Ogorčeni takvim ponašanjem nadležnih, udruga Pobjede u subotu će na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održati miran prosvjed.

– U toj kući je zatočen još jedan pas. Životinje i danas unatoč postojećem zakonu bivaju zlostavljane, a nitko ne reagira. Kazne, su minorne i to se mora mijenjati – zaključuje Ivana.

U slučaju da vlasnica pasa i bude kazneno gonjena prijeti joj kazna od najviše šest mjeseci zatvora. U Hrvatskoj je dosad najveću kaznu dobio tek čovjek koji je vilama nasmrt izbo svoga psa. Čovjek koji je upucao rotvajlericu, stavio je u vreću i pretukao jer se micala te bacio u kontejner, a ona to sve preživjela, dobio je tri mjeseca uvjetne kazne i novčanu kaznu od 2000 kuna. Spašenim psima udruga traži novi dom, a javiti se mogu na 095/872-3087.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
patavo
10:05 02.08.2012.

zašto se ne može znati ime tog monstruma od" žene" ili kako da je već nazovem ...fuj kakav gad od čovjeka...zaslužuje takav život kakav je priredila svome psu