kontinuirani porast novozaraženih

Šostar kaže da je stanje zabrinjavajuće: 'Mislim da ćemo sutra imati novi rekord'

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Najavljena je biciklijada "Biciklom do zdravlja 2020"
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Zvonimir Šostar održao konferenciju za medije o trenutnom epidemiološkom stanju u gradu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
U Zagrebu 79 novih zaraženih koronavirusom
21.10.2020.
u 21:40
Što se tiče novih mjera rekao je da su postojeće dovoljne i da se s njima može situacija staviti pod kontrolu ukoliko će se građani pridržavati propisanih mjera.
Pogledaj originalni članak

Stanje još nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". 

- Imamo kontinuirani porast novozaraženih i mislim da ćemo već sutra imati novi rekord, rekao je, te dodao da sada plaćamo danak slobodnog ponašanja i nepridržavanja mjera od prije 10-20 dana. Istaknuo je i da se u samoizolaciji nalazi 8.220 osoba, te da ćemo se sutra približiti broju 9.000. 

- Iz tog broja, prema procjenama epidemiologa, pozitivirat će se 25-30 posto, kazao je Šostar te najavio da će se otvoriti nova lokacija za testiranje u Novom Zagrebu, navodi HRT

Razgovara se o istočnom parkiralištu velesajma. Problem je što se za punktove za testiranje mora osigurati struja i internet zbog registracije testiranih. Smatra da će to biti riješeno.

Što se tiče novih mjera rekao je da su postojeće dovoljne i da se s njima može situacija staviti pod kontrolu ukoliko će se građani pridržavati propisanih mjera.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BA
babovac
21:52 21.10.2020.

Još jedan vidoviti Milan

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
21:45 21.10.2020.

'Problem je što se za punktove za testiranje mora osigurati struja i internet zbog registracije testiranih.' Nevjerojatno složeni i teško rješivi problem za Bandićevog uhljeba. Ako ima problem s osiguranjem struje i interneta usred Zagreba, onda ne čudi da nije uspio u osam mjeseci osigurati beskontaktno plaćanje iz auta u drive-in.

DU
Deleted user
09:08 22.10.2020.

Oni sve znaju jer je tak planirano!!!