TRGOVAČKI SUD

Sokol Marić odustao od tužbe protiv HNB-a

Foto: Filip Kos/PIXSELL
Sokol Marić odustao od tužbe protiv HNB-a
05.06.2019.
u 14:50
Kako je postupak predstečajne nagodbe okončan zbog prihvaćanja plana restrukturiranja društva, za koje su glasale i sve velike novčarske institucije u svojstvu vjerovnika, pravomoćnošću predmetnog rješenja prestajali su postojati razlozi za nastavak predmetnog postupka po podnesenoj tužbi
Pogledaj originalni članak

Društvo Sokol Marić odustalo je od tužbe prema Hrvatskoj narodnoj banci pred Trgovačkim sudom u Zagrebu.

Kako je interes javnosti bio značajan iz društva žele istaknuti da je tužba pokrenuta protiv HNB-a kao institucije, a ne bilo kojeg dužnosnika koji je predstavlja.

Ona je pokrenuta zbog pričinjene štete i odgovornosti i u poslovima supervizije i nadzora poslovanja kreditnih institucija, a u svezi sa pokretanjem postupka Izvanredne uprave nad evidentno prezaduženim koncernom Agrokor, a od čijih su dobavljača, a među kojima se nalazilo i društvo Sokol Marić banke i faktoring kuće pretraživali plaćanje za neiskupljene mjenice na temelju regresne odgovornosti.

Nadalje poručuju da je objedinjeno potraživanje financijskih institucija u tom trenutku direktno ugrožavalo nastavak poslovanja društva i 3000 radnih mjesta, Uprava je bila primorana zaštiti interese radnika i prema tadašnjim okolnostima između drugih radnji i napora za održavanje kontinuiteta poslovanja i podnijeti predmetnu tužbu.

S obzirom da je nad društvom Sokol Marić otvoren postupak predstečajne nagodbe, koji je sredinom travnja okončan prihvaćanjem plana restrukturiranja društva, za koji su glasale i sve velike novčarske institucije u svojstvu vjerovnika, pravomoćnošću predmetnog rješenja u dobrom dijelu prestali su postojati i formalni razlozi za nastavak predmetnog postupka po podnesenoj tužbi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

EL
elkomadante
16:21 05.06.2019.

Uprava je bila primorana zaštiti interese radnika i prema tadašnjim okolnostima između drugih radnji i napora za održavanje kontinuiteta poslovanja i podnijeti predmetnu tužbu.